S-a decis! Pe timpul nopții, plata parcării în Mamaia și Constanța nu va fi suspendată

S-a decis! Pe timpul nopții, plata parcării în Mamaia și Constanța nu va fi suspendată
Foto: Pixabay

Consilierii municipali locali PSD Constanța au dat o lovitură turiștilor de pe litoral și constănțenilor. Aleșii social democrați s-au abținut de la proiectul prin care se dorea suspendarea plății parcării în Mamaia și Constanța, pe timp de noapte, supărați că nu au trecut amendamentele propuse de ei, notează Replica.

Social democrații susțin că liberalii au distrus Mamaia și Constanța. În pofida acestui fapt, nu au votat un proiect benefic pentru constănțeni. În ședința de joi, de Consiliu Local, ei s-au abținut de la votul proiectului. Au fost 13 abțineri, din 23 voturi, au fost 9 pentru, niciunul împotrivă și unul care nu a votat.

Care a fost motivul abținerii de la vot

„Pentru că nu au trecut amendamentele noastre, suspendarea totală a plății parcării pe Mamaia și municipiul Constanța, până la 15 septembrie. Votul netrecând, ne-am abținuț”, a spus Costin Răsăuțeanu.

Conform știrii inițiale, două amendamente prevedeau suspendarea totală pe timp de noapte (intervalul orar 22.00 – 08.00) a tarifelor de parcare din staţiunea Mamaia şi municipiul Constanţa, pentru perioada 25 iulie – 31 decembrie. De asemenea, pentru perioada 25 iulie – 15 septembrie, se pevedea suspendarea totală a tarifelor de parcare din staţiunea Mamaia pe timpul zilei.

Al treilea amendament este o măsură de tehnică legislativă, menită să corecteze formularea greșită din proiectul de hotărâre transmis iniţial pentru această şedinţă.

Primarul nu a participat la ședință

Primarul Vergil Chițac nu a participat la ședința extraordinară, fiind în concediu. Ionuț Rusu, vicepreșindele, a prezidat ședința. USR a depus un amendament prin care cere suspendarea taxei de parcare în Mamaia, și pe timpul zilei.

Un alt amendament al PSD viza parcarea gratuită între orele 20.00 și 8.00, însă, la momentul votului proiectului integral, culmea, s-a abținut. Din acest motiv, și liberalii au decis să se abțină.

Urmăriți B1TV.ro și pe