S-au scumpit apartamentele în luna septembrie cu 1,5% față de luna trecută

S-au scumpit apartamentele în luna septembrie cu 1,5% față de luna trecută
foto: directproprietar.ro

Luna septembrie a adus majorări cu 1,5% proprietarilor de apartamente noi și vechi scoase la vânzare. Dacă în luna august a acestui an, un metru pătrat costa 950 de euro, în septembrie prețul a ajuns la 964 de euro, conform mediafax.

„Niciunul dintre marile oraşe analizate nu face excepţie de la tendinţa ascendentă a preţurilor. De remarcat este însă că cele mai semnificative majorări au fost înregistrate pe segmentul apartamentelor vechi, în vreme ce, în cazul locuinţelor nou-construite, au avut loc şi scăderi în perioada menţionată”, informează imobiliare.ro.

Nivelul actual este cu 3% mai ridicat față de aceeași perioadă a anului trecut.

În Capitală, dorințele proprietarilor s-au menținut constante în ultima lună, cu 1.086 pe metru patrat, în timp ce în Brașov au scăzut de la 875 la 861 de euro.

Și în Cluj Napoca, indicele a crescut în ultimele 30 de zile cu 1,9%, iar la malul mării, vânzătorii au ridicat prețul cu 1,3% comparativ cu luna august.

De asemenea, nici în Iași și Timisoara prețurile nu au rămas neschimbate, în Moldova procentul fiind de 0,8%, în timp ce în partea de vest a țării cu un procent mai mult.

 

 

Ultima oră
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)