Scandalul în care sunt implicați polițiștii Secției 16 ia amploare: Trei agenți, filmați în timp ce lovesc un bărbat încătușat (VIDEO)

Scandalul în care sunt implicați polițiștii Secției 16 ia amploare: Trei agenți, filmați în timp ce lovesc un bărbat încătușat (VIDEO)

Imagini şocante cu poliţiştii Secţiei 16, din București, acuzaţi de sechestrare şi tortură. Un material video filmat, în 2018, chiar în secţie arată cum trei agenți lovesc cu brutalitate un bărbat încătușat, informează B1 TV.

Polițiști de la Secția 16 din Capitală, filmați în timp ce lovesc un bărbat încătușat

Imaginile ar fi fost filmate de camerele montate în Secţia 16 de Poliţie. Bărbatul agresat ar fi avut o altercație cu două persoane care s-ar fi drogat. A sunat la numărul 112, dar unul dintre cei care ar fi consumat substanțe interzise ar fi a sunat și el la Poliție și ar spus că este fiu de ofiţer. Incidentul din Secția 16 de poliție s-ar fi petrecut în urmă cu trei ani.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Trei dintre polițiști acuzați de tortură au fost arestați preventiv

Poliţiştii acestei secţii sunt vizați deja într-o anchetă amplă. Unii dintre cei care apar în imagini ar fi implicați şi în dosarul deschis pentru sechestrare și tortură.

Polițiștii de la Secția 16 din Capitală, acuzați că în urmă cu șase luni au bătut două persoane care le-au atras atenția că nu poartă măști de protecție și-au recunoscut parțial faptele. Astfel, față de trei dintre ei a fost luată măsura arestării preventive pentru 30 de zile, pentru alți trei polițiști a fost dispusă măsura controlului judiciar vreme de 60 de zile, în timp ce pentru un alt polițișt nu a fost luată nicio măsură preventivă.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode,a declarat că dacă și doar o parte dintre acuzațiile care li se aduc se dovedesc a fi adevărate, ”acești indivizi nu fac cinste uniformei de polițist”.

”Fapta s-a petrecut în septembrie 2020. Au urmat toate procedurile legale, a fost deschis un dosar in rem, iar decizia de ieri, de a-i reține pe optdin cei nouăsuspecți, având în vedere acuzațiile care li se aduc, este, din punctul meu de vedere, una corectă. Este inadmisibil să ai un astfel de comportament tu, care îmbraci uniforma de polițist. Va urma o anchetă, vom vedea exact care sunt probele, dar dacă fie și 1% din ceea ce s-a spus în spațiul public este adevărat, acești indivizi nu fac cinste uniformei de polițist”, a spus Lucian Bode.

Tags:
Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”