Scene cumplite la Iași: O femeie a născut pe holurile maternității pentru că medicii erau ocupați cu alte cazuri

Scene cumplite la Iași: O femeie a născut pe holurile maternității pentru că medicii erau ocupați cu alte cazuri
Foto: gandul.info

O gravidă de 36 de ani a trecut prin clipe cumplite pe holurile maternităţii Elena Doamna din Iaşi. Femeia a fost preluată de acasă de o ambulanţă şi adusă la spital, fiind în travaliu. Odată dusă în zona triajului, la maternitate, gravida nu a fost consultată de niciun medic spre stupoarea ei, deşi reprezenta o urgenţă. A îndurat dureri crunte pe hol. Niciun strigăt după ajutor al tinerei nu a impresionat medicii prezenţi în spital.

Din relatările celor prezenţi în triaj, dar şi ale personalului medical care o însoţea, gravida nu a fost primită imediat în cabinetul medical din triaj, pe motiv ca avea loc o altă consultație. Situaţia a început să devina tensionată, când pe holul spitalului şi în văzul celorlaltor paciente, copilul era la un pas să vină pe lume. Abia atunci gravida a fost preluată şi dusă în sala de naşteri.

În acel moment, în unitatea spitalicească, susţin cei de la bzi.ro, se aflau patru medici: Adina Pricope, Maricica Pavaleanu, doctorul Pricope şi Lavidia Popa care era şi şefa de gardă.

Întrebată ce ştie despre caz, Lavidia Popa a spus doar că nu poate da detalii pentru că şi-a început garda la ora 12:00. Şi medicul Maricica Pavaleanu a menționat doar că nu era de gardă și nu a avut niciun fel de implicare în acest caz.