Toate școlile din municipiul Giurgiu au început cursurile, luni, în sistem online deoarece sunt probleme financiare cu asigurarea agentului termic în aceste unități.
UPDATE: Facturile la gaze sunt mai mari chiar și de patru – cinci ori față de iarna trecută, ajungând până la 23.000 de lei pentru mai puțin de o lună de încălzire într-o clădire școlară, a declarat Veronica Adelina Sîrbu, Inspectorul Școlar General, pentru edupedu.ro.
Aceasta a punctat că e pentru prima dată când se confruntă cu o astfel de problemă: „Facturile sunt extraordinar de mari, au venit la școli pentru trei săptămâni facturi de 220-230 de milioane, sunt imense… față de anul trecut, facturile au crescut de patru – cinci ori”.
Veronica Adelina Sîrbu a mai spus că sunt 6.063 de elevi care învață online: „Avem echipamente, internet, din acest punct de vedere totul este în regulă. Noi sperăm să se rezolve această problemă până la sfârșitul săptămânii, poate chiar mai devreme de atât”.
ȘTIRE INIȚIALĂ:
„Având în vedere dificultăţile financiare cu care ne confruntăm, vă informăm că nu putem continua asigurarea agentului termic în şcoli, motiv pentru care, în perioada 3-9 ianuarie, cursurile în şcolile din municipiul Giurgiu se vor desfăşura online”, a transmis Inspectoratul Judeţean Şcolar de către Primăria municipiului Giurgiu, citat de Agerpres.
La finele anului trecut, Adrian Anghelescu, primarul municipiului Giurgiu, a atras atenția că fără un ajutor financiar de la Guvern nu poate fi asigurat agentul termic în unităţile de învățământ din oraș. El a punctat atunci că există posibilitatea ca școala să înceapă online din 3 ianuarie, lucru care s-a și întâmplat.
Luni, elevii de gimnaziu şi liceu s-au întors la cursuri, preșcolarii și cei din clasele primare urmând a avea vacanţă până pe 9 ianuarie.
Decizia a fost criticată de Octavian Jurma, acesta avertizând că relaxarea de Revelion cuplată cu redeschiderea școlilor nu va face decât să accelereze răspândirea Omicron.
„Nici daca planuiau un experiment de infectare in masa si demolarea controlata a sistemului medical, nu puteau alege mai bine suprapunerea unor seturi de evenimente de tip super-spreader atat de corect pentru a asigura o explozie de cazuri”, a susținut Jurma.
Cercetătorul a punctat că normal ar fi fost ca școlile să funcționeze în sistem online două săptămâni, timp în care să fie vaccinați copiii cu vârste între 5 și 11 ani.