Șeful Poliției Capitalei, despre cazul minorelor lovite pe trecere: Polițistul era în misiune, dar nu s-au justificat urgența și faptul că avea viteza peste limita legală . Nu s-a încercat mușamalizarea evenimentului (VIDEO)

Șeful Poliției Capitalei, despre cazul minorelor lovite pe trecere: Polițistul era în misiune, dar nu s-au justificat urgența și faptul că avea viteza peste limita legală . Nu s-a încercat mușamalizarea evenimentului (VIDEO)
Şeful Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Bogdan Berechet. Foto: captură B1 TV

Șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, a vorbit despre cazul minorelor lovite cu mașina pe o trecere de pietoni din Sectorul 1 al Capitalei, incident în urma căruia una dintre victime a murit. Oficialul susține că polițistul care se afla la volan s-ar fi aflat în misiune, însă nu într-o misiune urgentă, precum și că „nu s-a încercat în nicio secundă mușamalizarea acestui eveniment”. Totodată, el a spus că nu se justifica viteza cu care circula agentul respectiv.

Evenimentul s-a produs joi, pe Bulevardul Laminorului din cartierul Bucureștii Noi. În urma impactului, o fetiță în vârstă de 13 ani a murit, iar o altă, de 11 ani, a fost transportată la spital. Polițistul care le-a lovit cu mașina a fost plasat vineri sub control judiciar.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Declarațiile domnului procuror se refereau la faptul că din anchetă a reieșit că polițistul nu era într-o misiune urgentă”, susține șeful Poliției Capitalei

„Procurorul care a făcut astăzi declarații a afirmat că polițistul nu era în misiune. Doresc să clarificăm această situație, respectiv faptul că polițiștii se află în misiune atât timp cât se află în timpul programului. Declarațiile domnului procuror se refereau la faptul că din anchetă a reieșit că polițistul nu era într-o misiune urgentă. Poliția Capitalei a transmis astăzi, în jurul orei 17, un răspuns la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, prin care am informat faptul că polițistul se afla în misiune, desfășurând activități specifice polițienești. De altfel, unitatea de Parchet a și emis un comunicat de presă prin care a informat opinia publică despre faptul că polițistul nu era într-o misiune specială care să reclame urgența sau să justifice folosirea semnalelor luminoase”, a declarat Bogdan Berechet.

Polițiștii, susține oficialul, sunt primii interesați de soluționarea cazului și de dispunerea măsurilor legale.

„Din păcate, nimic din ceea ce facem sau spunem nu o poate readuce la viață pe Raisa, însă polițiștii vor continua ancheta desfășurată de procurorul de caz și vor pune la dispoziție toate datele pentru clarificarea rapidă a situației. Precizez faptul că nu s-a încercat în nicio secundă mușamalizarea acestui eveniment – din contră, cred că suntem primii interesați de soluționarea cazului și de dispunerea măsurilor legale. Ca și măsură, urmează să intre în vigoare o dispoziție pe care am trasmis-o deja tuturor subunităților ca la momentul în care este necesară deplasarea în regim prioritar acest fapt să fie comunicat prin stația radio către toți dispecerii pentru a se cunoaște la orice moment modalitatea și condițiile în care se deplasează autospecialele de poliție”, a adăugat șeful Poliției Capitalei.

Întrebat unde se grăbea polițistul respectiv, Bogdan Berechet a răspuns: „Urmează ca procurorul de caz să stabilească…”.

„Așa cum s-a transmis de către comunicatul procurorului de caz, nu a existat urgență în misiunea polițistului. (…) Nu a justificat nicio secundă urgența acestuia și faptul că avea viteza peste limita legală. (…) Toate datele le vom pune la dispoziție procurorului de caz, urmând ca acesta să dispună și să clarifice această situație”, a adăugat el.