Sirian prins pe Aeroportul Otopeni în timp ce încerca să iasă din țară cu pașaportul altei persoane

Sirian prins pe Aeroportul Otopeni în timp ce încerca să iasă din țară cu pașaportul altei persoane
Foto simbol din aeroportul Otopeni. Sursă foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Poliţiştii de frontieră din cadrul Aeroportului „Henri Coandă” au prins în zona de tranzit a aerogării, un cetăţean sirian care încerca să plece ilegal la Viena, prezentând la control un paşaport britanic.

 Cetățeanul sirian a fost prins de poliţiştii de frontieră în Aeroportul ”Henri Coandă”

Poliția de frontieră a anunțat în legătură cu acest caz că „În ziua de 12.05.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă-Otopeni, cu ocazia efectuării unui supracontrol la îmbarcarea pasagerilor pe o cursă aeriană cu destinaţia Viena, au identificat un cetăţean care a prezentat un paşaport eliberat de Marea Britanie. Din verificări a rezultat că persoana în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din document”.

În urma cercetărilor efectuate, s-a constant că persoana de origine siriană, a sosit şi a ieşit legal din România. Acesta a intrat în țară prin baza unui document de călătorie personal, care a fost eliberat de autorităţile palestiniene pentru refugiati sirieni, respectiv în cazul unei vizite în scop de afaceri pentru o scurtă durată de timp.

Cine l-a ajutat pe bărbatul sirian să plece din România

În zona de tranzit a aeroportului, persoana în cauză a primit de la o altă persoană, paşaportul eliberat de  Marea Britanie, alături de cartea de îmbarcare către Viena.

În urma investigaților făcute de specialiști, a fost găsită și o persoană care l-a ajutat pe bărbatul sirian. Este vorba despre un cetăţean suedez de origine siriană, care urma să plece spre Varşovia.

Cei doi bărbați au fost reţinuţi și s-a deschis un dosar penal pentru trafic de migranti, tentativa la trecere frauduloasa a frontierei de stat şi fals în ceea ce privește identitatea.

În momentul de față, se efectuează în continuare cercetări în acest caz, de către poliţiştii de frontieră. Ancheta se află sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:32 - Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
23:47 - Rusia poate fi oprită doar prin forță, spune liderul negociatorilor ucraineni / Volodimir Zelenski crede că trebuie discutat direct cu Vladimir Putin, din moment ce restul oficialilor ruși „sunt niște nimeni” în țara lor
23:25 - Lucian Heiuș, despre controlul uriaș de la „Dragonul Roșu”: Am decis ca inspectorii de la Antifraudă să sigileze depozitele pe care le găsesc cu obloanele trase. În jumătate de oră toate au fost deschise (VIDEO)
22:58 - Șeful ANAF, despre controalele și campaniile de prevenție din țară. Lucian Heiuș: Nu o să trimit niciodată controlul la un profesor, dar și el să înțeleagă că e normal să plătești un impozit pentru veniturile din meditații (VIDEO)
22:24 - Lucian Heiuș, noul președinte ANAF: Vrem să creștem conformarea voluntară și să reducem evaziunea fiscală, un flagel al economiei românești care pare că se accentuează tot mai mult (VIDEO)
21:57 - Startul finalei UEFA Champions League, amânat cu peste 30 de minute. Probleme la accesul pe Stade de France din Paris
21:52 - Drept la replică. Nordis Group spune că nu se pune problema insolvenței și că solicitarea depusă de Weststart este „nejustificată”: „Nu ne afectează lichiditatea și stabilitatea companiei”
21:34 - Ciprian Teleman, primul mesaj oficial după demisia din USR, cea mai recentă controversă din partid: „Nu am vrut să fie public dar a devenit public”
21:17 - Mesaj RO-ALERT în Capitală. Avertizare de ploi abundente și torențiale: „Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție!” (FOTO)
21:00 - Sorana Cîrstea, părăsită?! Mesaje incendiare între Ion Țiriac Jr. și Ileana Lazariuc, în văzul tuturor (FOTO)