Ronaldinho, arestat în Paraguay pentru că ar fi intrat în țară cu un pașaport fals (VIDEO)

Ronaldinho, arestat în Paraguay pentru că ar fi intrat în țară cu un pașaport fals (VIDEO)
foto: Facebook

Ronaldinho, fostul superstar de la FC Barcelona, a fost arestat în Paraguay, pentru că ar fi folosit un pașaport fals ca să intre în țară.

Brazilianul în vârstă de 39 de ani, care a câștigat Cupa Mondială în 2002, a fost reținut la Resort Yacht & Golf Club Paraguayo, alături de fratele său Roberto, miercuri noapte. Informația a fost confirmată de Ministerul de Interne din Paraguya, potrivit Goal.com.

Pașapoartele celor doi au fost găsite în hotel. Documentele arătau numele lui Ronaldinho și Roberto, cu naționalitate paraguayană, potrivit La Nacion.

Ambii frați au rămas în apartamentul de la hotel peste noapte. Autoritățile statului latinoamerican au emis un ordin de arestare preventivă, joi dimineață.

O declarație oficială a poliției locale a arătat, ulterior, că Ronaldinho și anturajul său au fost invitați în Paraguay de Nelson Belotti, un patron de cazino.

Fostul internațional brazilian trebuia să participe la mai multe evenimente publice, cu mass-media urmărindu-i interacțiunile cu fanii și demnitarii paraguayeni.

În prezent, Ronaldinho nu are pașaport brazilian, pentru că a primit o amendă pentru încălcarea legislației din zona de protejare a mediului, în 2018. El și fratele său au pescuit ilegal în Lacul Guaiba, în 2015. Condamnarea le-a adus o amendă de 8,5 milioane de dolari, în noiembrie 2018, și pentru că n-au plătit, instanța supremă din Brazilia i-a impus fostului fotbalist o interdicție de a părăsi strada.

Cum nu avea voie să plece peste hotarele Braziliei, în toamna trecută Ronaldinho a fost prezentat de presă drept un adevărat ambasador al turismului intern. Efectiv captiv pe tărâmul său natal, fostul fotbalist de la AC Milan și PSG a spus că vrea să profite de acest timp la maximum și a început să promoveze mai multe destinații turistice din „țara cafelei”.

Tags: