Sorin Cîmpeanu: Am cerut public scuze, în numele celorlalte autorități care nu au reușit să finalizeze achiziția de teste COVID pentru școli / Am primit garanția că aprovizionarea cu măști va fi asigurată ritmic (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Am cerut public scuze, în numele celorlalte autorități care nu au reușit să finalizeze achiziția de teste COVID pentru școli / Am primit garanția că aprovizionarea cu măști va fi asigurată ritmic (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Sorin Cîmpeanu (PNL), ministrul Educației, a ținut să ceară scuze, în numele autorităților competente, pentru faptul că în școli nu au mai fost distribuite teste pentru depistarea infecției cu coronavirus. Cîmpeanu a susținut că testele trebuie să ajungă cât mai rapid în unitățile de învățământ. Până atunci, însă, au fost distribuite peste un milion de măști.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, despre testele COVID în școli

„În primul rând, am constatat o familiarizare a părinților cu testele. Dacă în primele două săptămâni din 13 milioane de teste au fost confirmate PCR doar 111, săptămâna trecută, din 1,5 milioane de teste administrate, au fost 136 confirmate PCR.

Din păcate, tocmai când părinții au începtu să se obișnuiască cu aceste teste…

Mi-am cerut azi public scuze, în numele celorlalte autorități care nu au reușit să finalizeze achiziția. Am înțeles argumentele corect prezentate.

Fiind parte a Guvernului, am cosniderat necesar să-mi cer scuze, apreciind totodată responsabilitatea celor care, neavând teste puse la dispoziție de stat, în interesul stării de sănătate a copiilor și a comunităților, vor face teste până vom reuși să aprovizionăm școlile cu teste, că va trebui să reușim cât mai rapid.

Ieri și azi am distribuit un milion de măști în școli și am primit garanția că aprovizionarea cu măști în școli va fi asigurată ritmic”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV.

Testarea COVID a copiilor e considerată dificilă

Discuția a pornit de la un sondaj comandat de World Vision România, realizat în prima săptămână a lunii ianuarie în mediul rural.

Sondajul a arătat că pentru aproape 70% dintre părinţi cea mai dificilă parte în testarea copiilor acasă a fost recoltarea probelor, pentru 18% a fost greu să înţeleagă cum se face testul. Pentru aproape 15% dintre părinţi a fost dificil să facă testele în aceeaşi zi pentru mai mulţi copii.