Sorin Cîmpeanu: Prezența fizică în școli rămâne ipoteza de bază, dar așteptăm punctul de vedere al autorităților sanitare / Nu va fi schimbat calendarul examenelor naționale (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Prezența fizică în școli rămâne ipoteza de bază, dar așteptăm punctul de vedere al autorităților sanitare / Nu va fi schimbat calendarul examenelor naționale (VIDEO)
Schimbări radicale la Evaluarea Națională și la Bacalaureat. Computerizarea examenelor, pe agenta ministrului Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat luni, pentru B1 TV, motivele pentru care a decis reducere numărului de teze ce vor fi susținute atât la gimnaziu, cât și la liceu. Acesta a mai precizat că măsura în care școlile se vor redeschide cu prezență fizică depinde de situația epidemiologică și ce vor spune autoritățile sanitare. O decizie va fi luată vineri.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, despre susținerea tezelor

„Dificultățile generate de predarea online impusă – acesta a fost motivul care a stat la baza deciziei. Înțelegem dificultățile, dar nu putem face rabat de la interesul elevilor.

Trebuie să ne asumăm răspunderea în interesul elevilor și când e vorba de variante de compromis. Elevii nu vor pierde nicio zi de școală, nu vor avea modificate datele în care vor avea Bacalaureatul și Evaluarea Națională. Au fost puncte fixe pe care a trebuit să le respectăm într-o perioadă în care predictibilitatea e puteric afectată de evoluția epidemiologică”, a declarat Cîmpeanu, pentru B1 TV.

Acesta a explicat apoi că a fost modificată și ponderea tezelor, nu doar numărul acestora: „Gimnaziul va avea doar 2 teze, cu pondere de 25% pentru media fiecărei discipline. Așa, reducând și numărul de note minim necesar pentru încheierea mediei, avem 75%  ponderea celor două note și 25% doar ponderea tezei, deci teza are cea mai mică pondere, dar e ultimul bastion în fața lipsei de relevață a notării în sistem online fără să avem asigurate platforme dedicate pentru predarea online”.

Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor

Sorin Cîmpeanu a mai afirmat că Ministerul Educației își dorește ca școala să se reia cu prezență fizică, după terminarea vacanței de două săptămâni. Acesta a punctat că școala se va deschide astfel, dar în ce măsură, asta depinde de ce spun autoritățile sanitare.

„Nu sunt îndeplinite cele cinci condiții pentru predarea online, chiar dacă am făcut pași importanți. Prezența fizică rămâne ipoteza de bază pentru Ministerul Educației. Aspectele ce țin de sistemul de educație vor fi obiectul unor reglementări ce vor fi adoptate vineri. Așteptăm punctul de vedere al autorităților sanitare pentru a vedea în ce măsură putem să luăm decizia deschiderii școlilor”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe