Sorin Cîmpeanu: Profesorul de sport a recunoscut că a fotografiat eleve în toaletă. Pozele ar fi fost folosite ca o formă de amenințare (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Profesorul de sport a recunoscut că a fotografiat eleve în toaletă. Pozele ar fi fost folosite ca o formă de amenințare (VIDEO)

Profesorul de sport de la Școala 164 din București, acuzat că a le-ar fi făcut fotografii unor eleve în timp ce acestea se aflau în toaleta școlii, și-a recunoscut faptele, precizând că pozele erau folosite ca o formă de amenințare a copiilor.

Informația a fost confirmată de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenție telefonică la postul B1 TV, care a mai adăugat că profesorul a fost suspendat din funcție.

„Potrivit datelor preliminare, profesorul a fost suspendat de la clasă, a recunoscut că a făcut acele fotografii în vestiarul care avea deschidere către toaletă și, mai mult decât atât, avea o explicație surprinzătoare: a făcut acest lucru deoarece era o formă de amenințare a copiilor. Este un lucru greu de înțeles. Formele de amenințare nu fac parte din instrumentele didactice”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai precizat că profesorul nu este la prima abatere de la un comportament adecvat, iar echipa care realizează cercetarea disciplinară va stabili de ce nu a fost luată nicio măsură până în acest moment.

Întrebat dacă nu există o modalitate de a preveni cazurile de acest fel, Cîmpeanu a răspuns că este responsabilitatea ministerului de a supraveghea activitatea profesorilor, însă trebuie luat în considerare faptul că sunt 220.000 de cadre didactice.

„Evident că este responsabilitatea noastră să veghem ca colegii să îndeplinească toate criteriile, dar trebuie să ne gândim că sunt 220.000 de cadre didactice. Trebuie să luam măsuri pentru a descuraja astfel de comportamente, măsuri care s-au și luat, cunscut fiind faptul că, deși sancțiunile noastre au fost din cele mai aspre, nu de puține ori profesorii au trebui să se întoarcă în școală pe baza deciziilor instanțelor. E un lucru pe care nu îl putem controla”, a mai adăugat ministrul.

Acesta a mai afirmat că raportul achetei disciplinare va fi gata săptămâna viitoare, atunci când va fi făcut public.

Părinții unor eleve de 8 ani de la Școala 164 din București susțin că profesorul de sport le-ar fi făcut fotografii fetițelor de 8 ani în timp ce acestea se aflau în toaleta unității. Totodată, aceștia spun că profesorul le vorbește urât elevilor, are un comportament nedidactic și intră frecvent peste fetițe în vestiare. Cazul a ajuns și în atenția Poliției, iar Ministrul Educației a început o anchetă disciplinară. (Detalii AICI)

Cîmpeanu: Profesorul de sport a recunoscut că a fotografiat eleve în toaletă