Sorin Grindeanu: Încă un lot din Autostrada de Centură a municipiului București și-a găsit constructor

Sorin Grindeanu: Încă un lot din Autostrada de Centură a municipiului București și-a găsit constructor
Sursa Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor a transmis că o nouă porţiune, de 17,5 kilometri, din Autostrada de Centură a municipiului Bucureşti, în lungime totală de 49,57 kilometri, are constructor desemnat.

Lotul 1 al A0 Nord trebuie finalizat în 34 de luni de la semnarea contractului. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a precizat că Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA Italia S.p.A. – Retter Projectmanagement este câştigătoarea procedurii de atribuire.

Sorin Grindeanu: Încă 17,5 km din Autostrada de Centură a Capitalei au constructor desemnat

„După reevaluarea ofertelor pentru contractul pentru proiectarea și execuția Lotului 1 al A0 Nord, a fost declarată definitiv câștigătoare o asociere de constructori româno-italiană.

După semnarea contractului, Lotul 1 al A0 Nord trebuie finalizat în 34 de luni (12 luni pentru proiectare și 22 de luni pentru execuția lucrărilor)”, precizează ministrul Transporturilor.

Oficialul mai spune că același contract prevede construirea a două pasaje de mari dimensiuni: pasajul peste CF101 București – Pitești DN7 și pasajul peste râul Colentina, CF 300 București – Ploiești și CF Mogoșoaia – Buftea.

Contractul are o valoare de 815,07 milioane lei (fără TVA) și este finanțat prin fonduri europene nerambursabile.

Cel mai avansat pasaj de pe întreg inelul de centură A0 București Sud este cel de la Domnești (72% stadiu fizic), deschiderea podului până la finalul anului fiind aproape garantată.

Podul de la Berceni este la 56% stadiu fizic, în timp ce la pasajul de la Cernica, pe centura București Nord, Tirrena Scavi a ajuns la doar 16%, după doi ani de la începerea lucrărilor, și nu este sigură nici finalizarea în 2023, arată o analiză a economedia.ro, realizată la începutul lunii iunie.

Autostrada de Centură a Bucureștiului are aproape 50 de kilometri.

Urmăriți B1TV.ro și pe