Stațiunea din România cu cea mai ieftină cazare. Plajele au devenit neîncăpătoare

Stațiunea din România cu cea mai ieftină cazare. Plajele au devenit neîncăpătoare
Foto: Hepta/MMA / Vlad Stan.

Toate drumurile tineretului duc la Costinești. Stațiunea cu cele mai mici prețuri și cea mai mare densitate de oameni este vizitată de mii de turiști. Plaja fiind extrem de aglomerată. Abia se mai găsesc locuri libere pentru cearșafuri și prosoape.

Cel mai ieftin meniul zilei de pe litoral

Tinerii spun că au venit la Costinești să se distreze și să profite de prețuri mici. Potrivit, stirileprotv, prețul unui meniu al zile costă 30 de lei. Acesta fiind alcătuit din ciorbă, felul doi și desert. Autoservirile din stațiune sunt pline.

„Conform specialiștilor în turism, sunt câteva zeci de mii de turiști în Costinești, dar nu se știe un număr oficial. O cameră dublă la un hotel de două stele costă 195 de lei. Dacă doriți și mic dejun, costă 220 de lei. O cameră dublă la un hotel de trei stele costă 209 lei fără mic dejun inclus”, arată sursa citată.

Cele mai bănoase joburi de pe litoral

În acest sezon estival, mai ales când se ia în considerare lipsa forței de muncă, salariile sunt uriașe pentru multe locuri de muncă de pe litoralul românesc.

Nivelurile salariale în HoReCa au crescut față de acum un an, când un chelner de pe litoral putea câștiga până la 3.000 de lei pe lună, potrivit gandul.ro.

De la 1 ianuarie 2022, salariul minim lunar garantat în baza contractului de asigurare socială este de 2.550 lei. Drept urmare, suma netă începe de la 1.524 lei dacă angajatorul nu are nicio persoană în întreținere și crește în funcție de deducerile calculate pentru numărul celor aflați în grijă, până la 1.604 lei.

Potrivit celor mai recente date al Institutului Național de Statistică, în luna aprilie 2022, câştigul salarial mediu brut a fost 6.443 lei, cu 42 lei (+0,7%) mai mare decât în luna martie 2022, iar câştigul salarial mediu net a fost 3.967 lei, în creștere faţă de luna precedentă cu 30 lei (+0,8%).

Cu toate că sezonul de vară a început doar de câteva săptămâni, încă sunt locuri de muncă pe litoral pentru care se oferă salarii uriașe. De exemplu, persoanele care lucrează în turism pe litoralul românesc pot ajunge chiar și la 6.500 de lei net în fiecare lună, în funcție de jobul primit.

Urmăriți B1TV.ro și pe