Subsecretar de stat în Ministerul Sănătății: Nu există îngrijorări cu privire riscuri de sănătate care ar putea apărea în urma migrației

Subsecretar de stat în Ministerul Sănătății: Nu există îngrijorări cu privire riscuri de sănătate care ar putea apărea în urma migrației

În cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) Europa nu există îngrijorări cu privire la riscurile de sănătate publică care ar putea să decurgă în urma migrației, a anunțat marți subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății Răzvan Vulcănescu, citat de Agerpres.

„A fost făcută o analiză și nivelul de vaccinare în anumite țări (de unde vin refugiații – n.r.) arată că este chiar mult mai viguros decât nivelul din anumite țări europene. Ne așteptăm ca mulți dintre acești refugiați, de fapt, să fie vaccinați de majoritatea problemelor cu care am fi putut să ne confruntăm și, de aceea, să nu fie situații care să constituie un nivel alarmant”, a declarat Răzvan Vulcănescu, care a participat la cea de-a 65-a sesiune a Comitetului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății Europa.

Subsecretarul de stat a mai precizat că în cadrul reuniunii s-a decis organizarea unei conferințe ministeriale în care să se convină asupra unei abordări comune de sănătate publică în ceea ce privește migrația.

„În momentul de față una dintre cele mai importante teme inclusiv din punctul de vedere al sănătății populației este migrația din anumite țări de unde populația din considerente politice pleacă. În momentul de față, toți cei 53 de reprezentanți ai statelor care fac parte din regiunea europeană a OMS au discutat despre perspectivele și impactul pe sănătate publică al migrației pe scară largă care are loc chiar în acest moment”, a mai spus Vulcănescu.

„Ne interesează în special evaluările suplimentare în țări precum România pentru furnizarea de consultanță în ceea ce privește planificarea de urgență a măsurilor care necesită să fie luate. Mă refer aici la formarea personalului medical, la sprijinul cu anumite consumabile, cu anumite medicamente și așa mai departe”, a mai declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății.