Suporterii români, mesaj special pentru liderul UDMR, la meciul cu Croația: ‘Hunor după Beke’ (FOTO)

Suporterii români, mesaj special pentru liderul UDMR, la meciul cu Croația: 'Hunor după Beke' (FOTO)
Foto: George Simion / Facebook

Suporterii români aflați marți seară pe stadionul Olimpic din Serravalle, San Marino, la meciul dintre România U21 și Croația U21 de la Campionatul European, au avut un mesaj special pentru liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Aceștia au afișat un banner pe care scria „Hunor după Beke”. Ei au făcut astfel trimitere la Istvan Beke, un extremist maghiar care a fost condamnat pentru că intenționa să detoneze un dispozitiv explozibil la parada de 1 Decembrie de la Târgu Secuiesc.

Procurorii DIICOT l-au acuzat pe acesta de tentativă la acțiuni împotriva ordinii constituționale. Dispozitivul urma să fie amplasat într-un coș de gunoi, pe traseul urmat de militari.

Procutorii au susținut că Beke avea materiale pirotehnice, din categoria 3, precum petardele, care conțin praf de pușcă în cantitate mică. Extremistul ar fi avut 400 de asemenea artificii, iar detonarea lor în același timp putea provoca daune și chiar rănirea unor persoane. Materialele au fost găsite de polițiști la mai multe adrese, printre care și un poligon deținut de Beke.

Acesta a fost condamnat definitiv, chiar în anul Centenarului Marii Uniri, de instanța supremă la 5 ani de închisoare și interzicerea unor drepturi. Beke era membru al grupării „Mișcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania.

Fotografia cu bannerul suporterilor români din San Marino a fost publicată, pe Facebook, de politicianul George Simion, care a candidat la alegerile europarlamentare de anul acesta și care militează pentru unirea României cu Republica Moldova.

Ultima oră
20:23 - Cinci persoane au ajuns la spital după un accident între un autoturism și un TIR, în județul Cluj. Un bărbat a fost rănit grav
20:07 - Legendarul Frank Williams, fondatorul echipei de Formula 1 Williams Racing, a murit la 79 de ani
20:00 - Referendum rezolvă disputa: elvețienii acceptă certificatul pandemic
19:39 - Nicolae Ciucă: Hanuca ne amintește că speranța și credința ne fac mai puternici. Apreciez și susțin valorile spirituale ale poporului evreu, solidaritatea, întâlnirea dintre religii și culturi, dialogul și respectul (VIDEO)
19:20 - Klaus Iohannis: Comunitatea evreiască din România, un contributor important la binele comun. Reiterez angajamentul Statului nostru în ceea ce privește prevenirea și combaterea antisemitismului
19:10 - Adrian Chesnoiu: Inclusiv pe pestă porcină africană vom veni cu un set de măsuri care măcar în al 12-lea ceas să dea încredere industriei de creștere a porcului din România că încă mai putem produce (VIDEO)
18:47 - Adrian Chesnoiu: Povestea cu „Doi și-un sfert”, o aberație. N-am lucrat nici o secundă acolo, aveam 16 ani când s-a desființat. Am lucrat la DGIPI în cadrul MAI (VIDEO)
18:30 - Adrian Chesnoiu: Politica Agricolă Comună vine cu restricții și condiționalități care vor crea și mai multe decalaje. E datoria noastră să convingem Bruxelles-ul, la prima posibilitate de renegociere a PNRR, să le aibă în vedere (VIDEO)
18:13 - Adrian Chesnoiu, pe B1 TV: Agricultura nu există în PNRR / Poate acum a fost primul guvern de coaliție când Agricultura a fost pusă în primele 5 domenii ca importanță de PSD / N-o mă auziți vorbind de greaua moștenire (VIDEO)
17:58 - Suporterii pot asista la întreaga partidă dintre Universitatea Craiova și FCSB, chiar dacă se termină după ora 21: „Să păstreze obligatoriu biletul la meci până în momentul în care ajung acasă”