Titi Aur, despre cazul minorelor spulberate pe trecere: Ancheta va stabili, dar eu cred că polițistul era distras. El nu era prezent acolo, pentru că a frânat după impact. Practic, a fost absent (VIDEO)

Titi Aur, despre cazul minorelor spulberate pe trecere: Ancheta va stabili, dar eu cred că polițistul era distras. El nu era prezent acolo, pentru că a frânat după impact. Practic, a fost absent (VIDEO)
Foto: Facebook @ Titi Aur

Titi Aur, expert în conducere defensivă, a vorbit despre tragedia petrecută săptămâna trecută în Capitală, unde un polițist a spulberat două minore pe trecerea de pietoni, eveniment în urma căruia una dintre victime a murit. „Aceste lucruri se întâmplă pentru că cel de la volan consideră în primul rând că lui nu i se poate întâmpla”, a spus fostul mare pilot de raliu, luni, la Special B1 cu Nadia Ciurlin.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Titi Aur, pe B1 TV: „Acest polițist, când a făcut accidentul, era în timpul unor distrageri. Distragerile pot fi așa, vorbit la telefon, o discuție aprinsă, casetofonul sau pur și simplu un gând profund”

„Aceste lucruri se întâmplă pentru că cel de la volan consideră în primul rând că lui nu i se poate întâmpla. Un curs de conducere defensivă făcut corect, făcut adevărat, după o programă corectă, are mai multe roluri. Unul din rolurile cursului este upgradarea, aducerea conducătorului la zi, atât din punct de vedere legislativ, cât și din punct de vedere tehnic, cu evoluțiile tehnice, pentru că mașinile evoluează (…). Un al doilea scop este acel rol de protecție a muncii. (…) În toate meseriile se învață cum să faci ca să nu faci accident, și când vorbim de condusul mașinii trebuie să învățăm anumite lucruri sau să ni se aducă aminte anumite lucruri”, a declarat Titi Aur.

El spune că un alt aspect este parte pratică, care „poate să strice dacă nu este bine gândită”. Cel mai periculos șofer, consideră Titi Aur, este cel între 25 și 50 ani, bărbatul matur care conduce niște ani și care „consideră că lui nu i se poate întâmpla, că el nu mai are nimic de învățat, că el are multă experiență”.

Întrebat dacă putea fi evitat accidentul, Titi Aur a afirmat: „Eu nu pot să mă pronunț, ancheta va stabili, dar pot să îmi dau cu părerea. Din punct de vedere conducere defensivă, acest polițist, când a făcut accidentul, era în timpul unor distrageri. Distragerile pot fi așa, vorbit la telefon, o discuție aprinsă, casetofonul sau pur și simplu un gând profund, adică mergi pe stradă și te gândești la o problemă de sănătate, de dragoste, habar n-am, o problemă cu copiii la școală, nu ești prezent acolo. Părerea mea e că el nu era prezent acolo, pentru că a frânat după impact”.

„Mai mult, nici n-a realizat că a lovit două persoane. A văzut doar efectul, acea fetiță, din păcate, care era și decedată, Dumnezeu s-o odihnească, și reacțiile lui au fost niște instincte de fapt. Era în panică, practic a fost absent. Dacă era prezent, cel puțin ar fi frânat. (…) Viteza nu este de 50 km/h, în zona trecerii de pietoni viteza este de 30 km/h”, a adăugat Titi Aur.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:47 - Nicolae Ciucă: Administrațiile liberale sunt un model în Europa Centrală și de Est / Avem la dispoziție 90 de miliarde, bani europeni. E nevoie de descentralizare și eficiență (VIDEO)
16:44 - Fostul director de Formula 1, Bernie Ecclestone, arestat pentru că deținea o armă în timpul îmbarcării unui zbor spre Elveția
16:32 - Nicolae Ciucă: Succesele din administrație s-au convertit în încredere în politicienii liberali. Faptul că PNL e zi la guvernare se datorează și realizărilor aleșilor locali ai partidului (VIDEO)
16:22 - Parchetul European anchetează modul în care au fost cheltuiți banii din proiectul ITI Delta Dunării. Percheziții în 15 locații. Prejudiciul calculat de procurori
16:21 - Adrian Mititelu ar urma să iasă din închisoare. Fiul său a anunțat că patronul FCU Craiova a câștigat procesul la Curtea Constituțională
15:58 - Maria Zaharova, supărată foc pe YouTube. Ministerul de Externe rus vine cu o răzbunare
15:55 - Bolurile de Supă din Carton,Cea Mai Bună Soluție Pentru un Viitor Eco Friendly
15:52 - Fabrica de zahăr din Luduș va fi cumpărată de statul român de la compania franceză care vrea să o vândă
15:42 - Rusia încalcă acordul cu McDonald’s. Primarul Moscovei: „Rețeaua de restaurante la prețuri accesibile va continua să funcționeze și să se dezvolte”
15:18 - Pasajul Unirii se închide până în toamnă. Prefectul Capitalei: „Nu este cazul să ne așteptăm că mâine cade tunelul”