Traian Băsescu, atac la adresa Germaniei pe tema corupției: N-am auzit despre nicio arestare preventivă la Volkswagen

Traian Băsescu, atac la adresa Germaniei pe tema corupției: N-am auzit despre nicio arestare preventivă la Volkswagen
Foto: facebook.com/PresedinteleTraianBasescu

Fostul președinte al României Traian Băsescu reproșează Germaniei că salută arestările preventive din România în timp ce nu s-a auzit de nicio arestare în statul german privind scandalul Volkswagen.

La Bucureşti, frecvent, ambasadorii SUA, Germaniei, Marii Britanii sau Olandei salută public anticorupţia manifestată prin arestările fără judecată (preventive) atunci când este vorba despre suspiciuni de corupţie. În Germania n-am auzit despre nicio arestare fără judecată (preventivă) la Volkswagen şi la autoritatea de stat care, împreună, au înşelat consumatori de pe toate continentele măsluind cu bună ştiinţă caracteristicile tehnice a peste 4 milioane de maşini vândute, furând sume uriaşe din buzunarele cetăţenilor„, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Fostul președinte susține că este unul din cei care cred și au crezut în acțiunile împotriva corupției.

Oare dacă ambasadorul Germaniei la Bucureşti ar fi întrebat de un jurnalist român de ce nu sunt arestaţi preventiv cei responsabili de înşelătoria germană, ce ar răspunde? Ne-ar spune cumva că în Germania trebuie respectate drepturile omului şi prezumţia de nevinovăţie? Dar în România?„, scrie Băsescu.