Traian Băsescu: Până la sfârșitul anului va mai fi o modificare de cote ale refugiaților. Această abordare va duce la pierderea coeziunii Uniunii Europene (VIDEO)

Traian Băsescu: Până la sfârșitul anului va mai fi o modificare de cote ale refugiaților. Această abordare va duce la pierderea coeziunii Uniunii Europene (VIDEO)
Foto: B1 TV

Fostul președinte Traian Băsescu, a declarat la Colegiului Naţional PMP de la Sinaia că problema refugiaților va fi una pe care partidul în care s-a înscris, PMP; o va aduce în dezbatere publică, precizând că și-ar dori ca România să aibă o poziție fermă în legătură cu această temă.

„Ideea demagogică lansată de unii lideri occidentali că Europa trebuie să fie deschisă islamizării e o mare greșeală. Mi-aș dori ca România să fie fermă în povestea cotelor, iar ideea că oricâți ar veni să îi reparizăm prin diverse țări este o soluție care încurajează afluxul de imigranți”, a adăugat Băsescu.

Acesta a mai precizat că este convins că subiectul cotelor va fi discutat săptămâna viitoare la Consiliul European.

„S-a mers întodeauna pe ținte false, pentru că s-a supus că sunt 40.000 de imigranți, ca după ce cotele au fost acceptate să spună că sunt mai mulți. Până la sfârșitul anului va mai fi o modificare de cote. Sunt momente extrem de sensibile și cred că Europa e într-un moment de cumpănă. Abordarea cotelor este una falimentară care va duce la pierderea coeziunii Uniunii Europene”, a mai adăugat fostul șef de stat.

Traian Băsescu despre cotele de refugiați

Ultima oră
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente, iar valul de căldură continuă (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac