Trucuri utile la plajă: Cum scoatem nisipul de pe corp atunci când părăsim plaja

Trucuri utile la plajă: Cum scoatem nisipul de pe corp atunci când părăsim plaja
Trucuri utile la plajă: Cum scoatem nisipul de pe corp atunci când părăsim plaja. Sursa Foto: Flickr.com

A început perioada concediilor, în care tot mai multe persoane se duc la mare. Chiar dacă o vacanță la mare vine cu relaxare și voie bună, pe plajă pot exista și inconveniente. Pentru unele persoane nisipul poate deveni „problematic” atunci când este dificil de îndepărtat.

Cum scapi repede de nisipul de pe corp

Cea mai eficientă metodă de îndepărtare a nisipului de pe corp este utilizarea dușurilor special concepute. Cele mai multe plaje dispun de această facilitate, iar dușurile pot fi folosite pentru ca turiștii să se clătească în momentul în care părăsesc plaja.

Nisipul este hidrofil, ceea ce înseamnă că ajută la absorbția apei. Ca rezultat, moleculele de apă și nisipul se lipesc între ele, ceea ce face dificilă îndepărtarea de pe piele. În acest caz, pudra de talc dedicată bebelușilor poate fi folosită, pentru că este o substanță și mai hidrofilă și va absorbi rapid umiditatea, care face ca nisipul să se lipească de piele, permițând să se desprindă și să cadă.

La aplicarea pudrei pe nisipul umed, aceasta se usucă și o poți îndepărta cu peria. Pudra de talc poate fi aplicată și pe mâini, înainte de a mânca. În acest mod, nu există vreo posibilitate ca nisipul să intre în mâncare.

Încălțăminte pentru plaje nisipoase

Mare parte din vacanță, turiștii o petrec pe plajă. Motiv pentru care este necesar să-și pună pună în bagaj încălțăminte pentru plajă.

Sandalele sau șlapii permit nisipului să cadă rapid de pe încălțări. Totodată, încălțămintea rezistentă la apă este o alegere foarte bună.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:17 - Femeilor din Iran li s-a interzis să apară în reclame. După lansarea publicității, în care o fată cu capul acoperit conduce o mașină și mănâncă înghețată
14:07 - Alexandru Rafila, despre distribuţia comprimatelor de iodură de potasiu: „Îndemn persoanele cu vârsta până la 40 de ani să se prezinte la medicul de familie să primească prescripţia”
13:50 - Polițiștii de frontieră au avut parte de o „surpriză”. Doi sirieni au fost găsiți ascunşi în podeaua unei mașini la Calafat
13:44 - Ionuț Stroe (PNL), reacție la speculațiile privind o schimbare de miniștri: Nu e cazul unei remanieri. Guvernul are foarte mult de lucru și e o perioadă extrem de sensibilă (VIDEO)
13:42 - Val de spargeri în Sectorul 1. Bucureștenii sunt terorizaţi de hoţii care le sparg maşinile chiar în mijlocul zilei
13:25 - Un român a trecut printr-o experiență neplăcută pentru că nu a avut grijă să citească contractul pe care l-a semnat: Cât l-a costat vacanța în Grecia
13:22 - ANAF a început executarea silită a Dianei Șoșoacă. Lucian Heiuș: Are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic – Inventează duşmani şi lansează scenarii fanteziste
13:17 - S-a aflat! Când va fi difuzat noul sezon „Chefi la cuțite”
13:12 - Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual anunță proteste marți la Ministerul Finanțelor: „Ne-a ajuns până la os”
12:57 - Salvamarii, exasperați de turiștii care le ignoră avertismentele: Să aibă grijă de ei și de copiii lor! Ne-am transformat în babysitter?