Un loc aparte din România pare să-i fi cucerit pe turiștii străini: „E Raiul pe Pământ”

Un loc aparte din România pare să-i fi cucerit pe turiștii străini: „E Raiul pe Pământ”
Sursa Foto: Facebook/Bucovina, te iubesc

România este o țară de-a dreptul spectaculoasă din punct de vedere turistic. Indiferent de anotimp, peisajele de poveste din țara noastră îi fac pe turiști să se simtă într-o poveste atunci când le descoperă.

De exemplu, Bucovina este o explozie de tradiție și istorie. Un concediu aici înseamnă o călătorie în care tradițiile, peisajele naturale și mâncărurile autentice, vor fi piesele unui puzzle în care turiștii își vor construi propriul basm.

Mitul românilor ospitalieri pare că s-a născut în Bucovina

Bucovina este un ținut fascinant datorită oamenilor și poveștilor care s-au scris pe acestea meleaguri, locuitorii păstrând încă o mulțime de tradiții care așteaptă să fie descoperite.

„Sună clopotele a sărbătoare, de la Putna până pe Rarău. Bucovina-i veşnică, nu moare, fiindcă o ţine în mână Dumnezeu”, recită Axentoi Liliana, administrator pensiune, potrivit observatornews.ro.

Cea mai mare avuţie a frumoasei Bucovina sunt oamenii

Mulţumirea de a primi oaspeţi, de a-i face să se simtă bine, să fie fericiţi, să se bucure de tot ce le putem oferi. Pentru mine, e Raiul pe Pământ. Mândră … De ce? Pentru că am de toate aici!”, susține Axentoi Liliana, administrator pensiune.

Tradiţiile şi meşteşugurile străbunilor sunt arătate turiştilor cu mândrie.

„Suntem la casa mică, unde avem câteva elemente tradiţionale de suflet. Aveţi aici potcoava care este norocul casei, iar pe colţ veţi găsi un tub de cartuş bătut în grindă”, arată Ciprian Savin, administrator pensiune.

Reacţia turiştilor străini, veniţi în vacanţă în România

„Este frumos! Oamenii sunt foarte prietenoşi şi deschişi şi, deseori, dacă noi nu înţelegem limba, ne înţelegem prin sentimente şi simţuri. Asta e minunat! Mâncarea este minunată, mâncarea locală”, mărturisesc turişti din Olanda.

Dragostea de Bucovina chiar trece prin stomac: „Hribi cu smântână, ciulama, o tochitură bună, friptură de porc. Majoritatea preparatelor sunt naturale. Cine vine trebuie să se simtă ca şi la bunica”, mai dezvăluie Axentoi Liliana, administrator pensiune.

Pe 28 noiembrie 1918, reprezentanţii Bucovinei au proclamat Unirea cu țara

„Aparţine spaţiul românesc o bucată de teritoriu cu valori culturate, etnice şi naţionale distincte care face ca România noastră să fie un pic mai bogată, un pic mai frumoasă”, crede Radu Florian Bruja, Conf. univ. Dr. Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

Bucovina înseamnă şi spiritualitate. Mănăstirile sunt deja cunoscute în lume, iar Voroneţul, monument UNESCO supranumit şi Capela Sixtină a Estului, este una dintre emblemele acestui loc unic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:18 - Mai mulți moldoveni din Rusia s-au îndreptat spre Minsk pentru a vota la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova
11:53 - Alegerile pot fi validate: Câți alegători au votat până la ora 11:30, în turul II al prezidențialelor. Cozi imense la o secție de votare din București
11:34 - Republica Moldova își alege președintele. Primele incidente: Transport organizat din Transnistria. Oamenii spun că cetățenii sunt aduși cu autocarele
10:57 - Moșiile regelui Charles și ale prințului William produc venituri de milioane din închirierile de terenuri către organizații de caritate și servicii publice
10:21 - Inundațiile din Spania: 10.000 de militari și polițiști au fost mobilizați pentru a face față dezastrului. Morgile mobile vor lucra „zi și noapte”
09:42 - Israelul a bombardat un centru de vaccinare anti poliomielită: 7 răniți, printre care 4 copii
09:27 - Inundațiile grave din Cipru au distrus Spitalul din Paphos. Câteva drumuri principale din Paphos s-au transformat în râuri
08:57 - Alexia Eram l-a sărutat pe noul iubit de față cu toată lummea, la o petrecere de Halloween. Nu mai există niciun dubiu că cei doi sunt împreună
08:35 - Doar una din 10 clădiri cu risc seismic din București a fost verificată: „Cade oraşul pe noi”
08:19 - Moldova își votează președintele în al doilea tur al alegerilor, pe fondul acuzațiilor de cumpărare a voturilor de către Rusia. Bătălia se dă între Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo