Un scafandru român, căutat în Thailanda. Nu a mai ieșit din adâncuri

Un scafandru român, căutat în Thailanda. Nu a mai ieșit din adâncuri
Foto simbol: Pixabay

Un scafandru român, Sebastian Emil(46 ani), este căutat în Thailanda după ce, la o scufundare, nu s-a mai întors la bordul ambarcațiunii.

Acesta este căutat în Rawai, provincia Phuket.

Conform primarului din Rawai, Aroon Solos, Sebastian și prietenul său, tot român, Alexandru Florin, în vârstă de 47 de ani, au părăsit plaja Nai Harn, ieri dimineață, la ora locală 09.00.

S-au urcat în barca lui Sebastian, „Shonica”, și au plecat să se scufunde în Koh Kaew Noi, o insulă mică din Phuket, Thailanda.

După scufundare, cei doi s-au întors la barcă, însă, când au vrut să plece, și-au dat seama că ancora era blocată de o stâncă; Sebastian s-a scufundat iar, pentru a elibera ancora, la o adâncime de aproximativ 30 metri – relatează Știri Diaspora.

Autoritățile locale au demarat rapid acțiuni de căutare și salvare

„Sebastian s-a scufundat anterior doar la o adâncime de 18 metri, ridicând îngrijorarea că nu ar putea finaliza scufundarea în siguranță. Nu s-a mai întors la barcă”, spune primarul din Rawai.

Îngrijorat, Alexandru a sunat-o pe soția sa, Nichkamol T., de 42 de ani, în jurul orei locale 12.45, ca să contacteze mai departe salvatorii din Rawai.

Un centru de comandă a fost înființat la Yanui Beach, la nord de Nai Harn: căutările au fost demarate imediat cu voluntari din apărarea civilă și ofițeri ai municipiului Rawai, personal al Poliției Maritime și al Marinei Regale Thai iar scafandrii străini locali s-au alăturat căutării.

Guvernatorul Phuket Narong Woonciew a vizitat centrul de comandă pentru a fi informat despre eforturile de căutare în curs și a insistat că toată lumea ar trebui să fie atentă în și sub apă: „Există curenți puternici, chiar dacă ne aflăm la sfârșitul musonului de sud-vest”, a avertizat el.

Conform primarului din Rawai, Sebastian locuiește în localitate alături de soția și fiica lui, conform sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe