Valeriu Gheorghiță: „Localitățile care nu au o rată bună de vaccinare riscă să fie carantinate, când vom avea o creștere a numărului de cazuri” (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță: Localitățile care nu au o rată bună de vaccinare riscă să fie carantinate, când vom avea o creștere a numărului de cazuri (VIDEO)
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Moritz Thibaud/ABACA

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că în următoarele două sau trei săptămâni, România ar putea atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate, dar acest lucru va depinde de evoluția ritmului vaccinării:

„Este greu de anticipat care va fi ritmul de vaccinare din perioada următoare, tocmai ținând cont că peste 87% dintre persoane se prezintă direct la centrele de vaccinare, nu prin programare, lucru pe care l-am încurajat pentru că ne dorim un acces cât mai simplu la un centru de vaccinare. Tocmai de aceea, bazându-ne pe aceste date, probabil că în următoarele două-trei săptămâni, în funcție de ritmul de vaccinare, și obervăm o tendințăd e creștere în special pentru vaccinul de la J&J. Se reorganizează multe activități de vaccinare, sunt mult mai multe echipe care vor merge în teren. Orice persoană care se vaccinează are un risc mai mic să se infecteze în perioada următoare”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Acesta a atras atenția că localitățile care nu au o rată suficient de bună de vaccinare sunt localitățile care riscă să intre în carantină dacă va crește numărul de cazuri de COVID-19:

“Localitățile care acum nu au o rată sufcient de bună de vaccinare sunt localități care sunt la risc ca în perioada în care vom avea o creștere a numărului de cazuri să fie carantinate, pentru că asta va fi situația epidemiologică. Într-o localitate în care rata de vaccinare este crescută, populația este imunizată și comunitatea respectivă este mai bine protejată, probabilitatea să ajungă la o creștere substanțială a număruluid e cazuri care să impună restricționarea activităților este mult mai mică”.

Ultima oră
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți