Vaslui: O ambulanță care transporta un copil a căzut într-o râpă adâncă de patru metri

Vaslui: O ambulanță care transporta un copil a căzut într-o râpă adâncă de patru metri

O ambulanță care transporta un copil de opt ani la un spital din București a căzut într-o râpă cu adâncimea de patru metri miercuri dimineață, în județul Vaslui. În zonă se efectuează lucrări de reabilitare a unui pod de pe Drumul European E581, iar din cauza acestora o bucată de drum s-a surpat în apropiere de localitatea Crasna.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, în ambulanță aflându-se șoferul, medicul, băiatul și tatăl lui, relatează Mediafax.

„Ambulanța s-a răsturnat pe partea lateral stânga în momentul în care malul s-a surpat cu totul. Pacientul de opta ani, însoțitorul acestuia și medicul au fost scoși printr-un geam lateral de către ambulanţier, imediat după ce autosanitara s-a răsturnat. Din spusele şoferului de pe ambulanţă respectivul sector de drum, unde există o deviere de pe drumul european, nu era semnalizat corespunzător astfel încât nu şi-a dat seama de pericol. Pentru siguranţă atât copilul cât şi tatăl acestuia au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui pentru investigaţii medicale, în urma cărora s-a constatat că starea lor de sănătate este bună”, a declarat managerul Serviciului de Ambulanță Vaslui, Aurora Popa.

Copilul a fost preluat de o altă ambulanță, împreună cu tatăl lui, pentru a fi transportat în continuare spre București, fiind programat la o clinică de specialitate din Capitală, având în vedere că este un copil cu dizabilităţi.

Poliţiştii vasluieni au deschis o anchetă în acest caz, urmând să stabilească cine se face vinovat de producerea acestui accident.

Drumul care s-a surpat este o deviaţie din pământ făcută în dreptul unui pod de pe drumul european E581, unde se fac lucrări de reabilitare. Respectiva porţiune de drum de aproximativ 30 de metri a fost amenajată de către firma care reabiliteaza drumul european care face legătura între Giurgiu şi Vama Albiţa.

Ultima oră