Viceprimarul Aurelian Bădulescu, despre culisele bătăii de la Primăria Capitalei: Ne-am luat la bătaie, ne-am îmbrâncit. Gabriel Mutu a fost agresorul. Au fost 22 de oameni de față (VIDEO)

Viceprimarul Aurelian Bădulescu, despre culisele bătăii de la Primăria Capitalei: Ne-am luat la bătaie, ne-am îmbrâncit. Gabriel Mutu a fost agresorul. Au fost 22 de oameni de față (VIDEO)

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a explicat joi, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” scenele șocante care au avut loc în Primăria Capitalei. Edilul sectorului 6, Gabriel Mutu, i-a aruncat o sticla în față lui Bădulescu, iar de aici, până la bătaie, a fost un singur pas. Totul a pornit dupa ce Mutu ar fi încercat, contrar regulamentului, să strecoare pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București o propunere de înlocuire a lui Bădulescu din funcția de viceprimar. Consiliul a respins însă solicitarea.

Invitat la emisiunea moderată de Silviu Mănăstire, Aurelian Bădulescu a vorbit despre culisele bătăii de la Primăria Capitalei.

”Au produs o decizie de retragere a sprijinului politic din calitatea de viceprimar, după care au zis să vină cu ea la Primărie, că aveam ședință de Consiliu General. Le-am explicat că nu pot să facă asta pentru că e ședința ordinară, dacă nu e de acord primarul, nu se pune pe ordinea de zi. (…)

Au venit în timpul ședinței, le-a spus secretarul Primăriei consilierilor liderilor de grup că indiferent ce depun trebuie să aibă semnătura a 19 consilieri, dar nu în ședința asta.

Domnul Mutu a auzit, s-a urcat în mașină și a venit la Primărie. Dumneavoastră ați văzut faza aceea din Consiliul General, când domnul Mutu s-a luat de doamna Gabriela Firea. A intrat peste noi în sala de consiliu. (…) Au insistat să cerem o pauză ca să mergem la consultări. S-a dat o pauză. Cei 22 de consilieri am început să-i explicăm domnului Mutu că nu se poate cum dorește dânsul, că nu se poate pune pe ordinea de zi, că se face de râs. (…) Apoi am început să-i explicăm că dacă îl schimbă pe Bădulescu nu mai are majoritate să pună încă un viceprimar. (…) Consilierii nu au vrut să semneze. Eu l-am întrebat «de ce pui presiune pe oameni». În momentul în care l-am întrebat, a luat sticla și mi-a dat o sticlă în cap. Prima oară nu am știut ce se întâmplă cu mine. L-am înjurat. (…) După care ne-am luat la bătaie acolo, ne-am îmbrâncit până au intrat ăia peste noi. A intrat Poliția peste noi. Gabriel Mutu a fost agresorul. Au fost 22 de oameni de față”, a povestit Aurelian Bădulescu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.