Victor Ponta, despre aderarea României la spațiul Schengen: Poziția de azi a Comisiei Europene este importantă

Victor Ponta, despre aderarea României la spațiul Schengen: Poziția de azi a Comisiei Europene este importantă

Premierul Victor Ponta a scris joi un mesaj pe pagina de Facebook despre aderarea României la spațiul Schengen, explicând că poziția Comisiei Europene de azi este importantă pentru România.

Șeful Executivului a atașat și un link către o ştire potrivit căreia România şi Bulgaria sunt aproape de intrarea în Schengen, după cum a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Comsiiei Europene, Natasha Bertaud.

Cu toate acestea, Ponta nu uită să atace liberalii, întrebându-se cât timp vor continua „tot felul de basiști vopsiți recent în peneliști” să acuze Guvernul pentru că România nu intră în spațiul Schengen.

„Deși poate nu suficient pentru cele 2-3 state membre care încă se opun, poziția de azi a Comisiei Europene este importantă pentru România! (Mă întreb cât timp vor continua tot felul de basiști vopsiți recent în peneliști să spună că nu intrăm în Schengen din cauza Guvernului)”
, a scris Ponta pe site-ul de socializare.

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Natasha Bertaud, a declarat, joi, că România și Bulgaria îndeplinesc condițiile de aderare la spațiul Schengen, explicând că acum decizia este una politică și trebuie luată de Consiliul Uniunii Europene și de Consiliul European. (Detalii AICI)

Ultima oră
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat
19:16 - Dana Budeanu s-ar fi logodit? Ce spune despre inelul de logodnă
19:16 - Florin Cîțu: Suntem pregătiți nu numai de valul 4, suntem pregătiți să depășim pandemia
18:54 - Dan Barna: Mesajul premierului, unul firesc. Ne spune că rectificarea bugetară este un subiect care se discută cu fiecare ministru în parte, cum este și logic să se întâmple