Victor Ponta, despre criza refugiaților: Cei care ne solicită acum să fim solidari, sunt aceiaşi care ne spun că nu suntem buni de Schengen

Victor Ponta, despre criza refugiaților: Cei care ne solicită acum să fim solidari, sunt aceiaşi care ne spun că nu suntem buni de Schengen

Victor Ponta susţine că problema refugiaților nu este una simplă, de aceea este important ca țara noastră să nu cadă în xenofobie. De asemenea, premierul este de părere că România ”nu îşi poate asuma ceva pentru care nu este pregătită” şi că aceia care cer acum ca românii să fie solidari în criza refugiaţilor ”sunt aceiaşi care ne spun că nu suntem buni de Schengen”.  

”România are o poziţie coordonată în legătură cu criza refugiaţilor, dar nu e o problemă simplă. Discutăm în continuare, dar dacă vorbim pe mai multe voci, cu atât mai rău. Este important ca ţara noastră să nu cadă în xenofobie. România vrea să fie europeană – trebuie să aplice nişte valori europene. Nu putem să ne asumăm ceva pentru care nu suntem pregătiţi. Nu avem acum această posibilitate. Iar poziţia României nu se condiţionează de chestiunea cu Schengen. Cei care ne solicită acum să fim solidari sunt aceiaşi care ne spun că nu suntem buni de Schengen. E un pic de ipocrizie!”, a scris premierul Victor Ponta pe Facebook, sâmbătă seară.

Potrivit noii scheme a Comisiei Europene privind cotele obligatorii de refugiați, România i s-a atribuit o cotă de 6.351 de persoane.  Președintele Klaus Iohannis subliniat că a discutat cu ministrul de interne pe tema imigranților, iar mandatul țării noastre pentru Consiliul JAI, ce va avea loc pe 14 septembrie, este să nu se accepte cotele obligatorii.