Viktor Orban: Uniunea Europeană s-ar putea destrăma până în 2030

Viktor Orban: Uniunea Europeană s-ar putea destrăma până în 2030
DPA Images / Kay Nietfeld

Viktor Orban a avut un nou discurs anti-european și  anti-migrație. Premierul ungar crede că zona euro și Uniunea Europeană s-ar putea destrăma până în 2030. De asemenea, preconizează că  până în 2040, imigranții musulmani vor fi majoritari în orașele și capitale UE.

Va trebui să ne reevaluăm relațiile cu aceste capitale, deoarece este discutabil cât de europeană poate fi numită o țară în care naționalitățile europene indigene sunt reduse la o minoritate de câteva municipalități”, a declarat Viktor Orban.

Ungaria se opune prelungirii sancțiunilor UE împotriva Rusiei, estimând că războiul ar putea dura până în 2030. Premierul maghiar prevede, de asemenea, că Ucraina ar pierde o treime sau chiar jumătate din teritoriu.

Viktor Orban spune că intervenția Occidentului în războiului din Ucraina este sinonimă cu extinderea globală. În plus, Europa „își trage în picior” cu sancțiunile pe care le impune. Criza energetică provocată de sancțiuni ar putea bloca până la 40% din industria europeană în această iarnă, a mai prezis Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe