Virgil Musta: E posibil să nu avem o cifră exactă a infectărilor cu coronavirus, dat fiind că numărul cazurilor asimptomatice e mare (VIDEO)

Virgil Musta: E posibil să nu avem o cifră exactă a infectărilor cu coronavirus, dat fiind că numărul cazurilor asimptomatice e mare (VIDEO)
Foto: Pixabay

Medicul Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase 2 de la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara, a declarat luni, pentru B1 TV, că numărul infectărilor cu coronavirus ar putea fi mai mare decât cel pe care îl știm, dat fiind că unele persoane contaminate nu manifestă niciun simptom, prin urmare nici măcar ele nu bănuiesc că sunt purtătoare ale virusului.

Virgil Musta susține că e posibil ca numărul cazurilor de coronavirus să fie mai mare decât știm

Întrebat dacă este adevărat că la fiecare un caz de coronavirus depistat mai sunt încă zece nediagnosticate, medicul a răspuns: „Da, este adevărat, statistica așa arată. Cel puțin în perioada inițială a pandemiei, când numărul de teste nu era atât de mare, se spunea că la un caz confirmat mai sunt încă 10 nediagnosticate. Și acum, pentru că numărul de cazuri care evoluează asimptomatic e mare, e posibil să nu avem o cifră exactă a numărului de îmbolnăviri”.

Despre situația din spitalul ”Victor Babeș”, Virgil Musta a afirmat: „În secția ATI nu mai avem locuri. Pe spital, de asemenea, nu mai avem locuri, în schimb am primit de vineri o secție externă la Centrul de Recuperare Cardiovasculară, unde am primit 45 de locuri și jumătate s-u ocupat. De azi, și Spitalul Județean, secția de Arși s-a transformat în secție COVID, unde mai avem și acolo paturi. Deci pe moment pacienți care nu sunt critici încă mai beneficiază de locuri. Au mai venit din alte județe și i-am primit atât timp cât am putut. Am fost apoi și noi plini, până să se deschidă această portiță, și n-am putut primi, că nu mai aveam unde. Nu mai știam unde să trimitem pacienții care veneau și necesitau internare în spital și oxigen”.

„Foarte multă lume cere să vină la noi că au încredere în noi și în rezultatele noastre. Cu cel mai mare drag noi am primit cât ne-a stat în putință. Când n-am avut locuri și am fost blocați, am fost nevoiți să refuzăm”, a mai declarat Virgil Musta, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Virgil Musta, despre evoluția epidemiei de COVID-19 în România: Suntem într-o situație foarte dificilă

Anterior, tot pentru B1 TV, medicul Virgil Musta afirmase că suntem într-o situație foarte dificilă și dacă lumea nu va respecta cu strictețe regulile de prevenție, vom ajunge să nu mai avem suficiente paturi în spitale pentru bolnavi.

„Suntem într-o situație foarte dificilă. Și nu numai cu paturile de la Terapie Intensivă, ci și cu secțiile de Boli Infecțioase și cu spitalele suport COVID, care sunt aproape pline. (…) ți văzut că atât de multă lume e bolnavă în comunitate, încât riscul de a ne contamina este foarte mare. Suntem într-un tăvălug care a pornit într-o anumită direcție și e foarte greu să-l stopăm. De aceea, eu atrag permanent atenția că nu e în interesul nostru, ca societate, să avem atât de multe cazuri, pentru că, la un moment dat, vom fi copleșiți și vom avea foarte mult de pierdut”, a mai afirmat Musta.

Bilanțul infectărilor cu coronavirus în România a ajuns, luni, la 212.492, după depistarea pozitivă a încă 2.844 de persoane. Din numărul total al celor contaminați, 151.811 s-au vindecat, dar 6.470 au decedat și 823 sunt acum la Terapie Intensivă. După rata de infectare la mia de locuitori, cele mai afectate județe sunt: Alba, București, Cluj, Harghita, Sălaj, Timiș.