Visarion Alexa: „Soția mea are 40 de ani, dar arată ca de 18”

Visarion Alexa: „Soția mea are 40 de ani, dar arată ca de 18”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Părintele Visarion Alexa a devenit subiect de știri, de aproape două săptămâni, însă într-un context total diferit față de cel cunoscut publicului larg și de către enoriașii creștin-ortodocși.

Visarion Alexa avea un stil modern de a aborda subiectele sociale

O filmare cu duhovnicul din timpul unor predici dezvăluie o altă latură scandaloasă. Este vorba despre mărturiile preotului cu privire la soția lui, pe care o asemăna cu „o puștoaică de 18 ani.”

Visarion Alexa, prin stilul său modern de a aborda subiectele sociale cotidiene, printr-o retorică „țesută” pe înțelesul tuturor, a căpătat notorietate, fiind invitat la conferințe, dezbateri televizate sau online, prin canalele de comunicare private ale reprezentanților societății civile sau la posturile coordonate de Biserica ortodoxă Română.

În 2019, Visarion Alexa a fost invitat să vorbească unui public tânăr, în cadrul „Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova”, la Iași.

Prelegerea părintelui s-a numit „Curs de supraviețuire urbană”. Doar că, la început, a scăpat o declarație scandaloasă, care capătă anvergură și mai mare în lumina evenimentelor recente, notează Click.

„Am trei fete. Patru, cu tot cu soția mea. Fac o paranteză, pentru că dacă ele își lasă codițe și ieșim împreună pe stradă, eu cu bărboiul ăsta, lumea zice că le-am răpit, săracele.

Deși are 40 de ani, soția mea arată ca o puștoaică de 18 ani.”, a spus părintele Visarion Alexa, aruncând o privire intensă și mieroasă cuiva din public.

Declarația scandaloasă și modul suav de exprimare capătă altă anvergură, în contextul actual, depășind, parcă, declarația din vară a lui George Buhnici care își prezenta soția în fața camerei video lăudând-o pentru „trupul de minoră”.

Acuzat de agresiune sexuală

Părintele Visarion Alexa se află sub control judiciar, după ce o enoriașă l-a acuzat de agresiune sexuală. Aceasta ar fi venit la duhovnic pentru spovedanie, preotul ajungând, conform declarațiilor acesteia, cu mâna în zonele intime ale femeii de 37 de ani.

În urma primelor acuzații de agresiune sexuală ale enoriașei, recunoscute de preot în fața anchetatorilor, a apărut o avalanșă de acuzații similare, unele nedemonstrate încă sau prescrise.

O enoriașă, însă, a publicat un schimb de discuții purtate prin mesaje text, purtate, aparent, cu Visarion Alexa.

Acesta i-ar fi cerut insistent să o vadă, după ce i-ar fi adresat niște mesaje deplasate, argumentând prin faptul că o știa pe enoriașă de când era copil. În total, cinci enoriașe s-au plâns de avansuri sexuale din partea duhovnicului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”