Vitrine pline de praf, produse expirate și pline de mucegai. Trei supermarketuri din Capitală, controlate de ANPC

Vitrine pline de praf, produse expirate și pline de mucegai. Trei supermarketuri din Capitală, controlate de ANPC
Amenzi uriașe pentru magazinele Penny și Mega Image din Ilfov și București. Foto: Inquam Photos/Alexandra Pandrea

Comisarii de la Protecția Consumatorului au aplicat amenzi usturătoare, în urma unor controale la trei supermarketuri Carrefour, Mega Image și Kaufland din Capitală. Amenzile s-au ridicat la valoarea totală de 28.000 de lei.

În urma controalelor, au fost descoperite fructe necoapte, cu consistența modificată, produse expirate, dar și condiții insalubre de comercializare.

Mandarine cu consistența modificată

Supermarketul Kaufland, cu punctul de lucru în șoseaua Alexandriei, nr. 152, a fost reclamat din cauza comercializării produsului „Ouă de la bunica” cu termenul de valabilitate expirat. Deși produsul a fost retras din depozitul unității, reclamația s-a confirmat.

Odată cu extinderea controalelor, comisarii au mai descoperit mandarine necoapte, cu consistența modificată, aripi de curcan cu arsuri de congelare. Societatea a fost sancționată contravențional cu o amendă în valoare de 5000 de lei și au fost retrase de la comercializare 40 de kg de legume și 3 kg de carne de pasăre congelată.

Salam de biscuiți cu mucegai

Un alt control s-a efectuat supermarketul Mega Image, cu punctul de lucru în strada Petre Ispirescu, Nr. 86, ca urmare a unei reclamații privind calitatea produsul „Gusturi românești”, carne tocată amestec porc și vită.

Odată cu extinderea controalelor, comisarii au mai descoperit un salam de biscuiți care prezenta urme de mucegai, dar și condiții insalubre de de comercializare a produselor, precum vitrine pline de praf, rugină, ventilatoare cu depuneri grosiere de impurități.

Societatea a fost sancționată contravențional cu amenda în valoare 15.000 lei și au fost retrase de la comercializare 2 kg din produsul salam de biscuiți.

Fructe pline de mucegai alb

Un al treilea control a avut loc la supermarketul Carrefour, cu punctul de lucru în str. Mihail Sebastian, Nr. 88, în urma unei reclamații privind nerespectarea unei oferte prezente la raft.

În urma verificărilor efectuate la fața locului, comisarii au descoperit fructe care prezentau mucegai de culoare albă, legume sever deshidratate și iaurt expirat.

Societatea a fost sancționată contravențional conform cu amenda în valoare de 8.000 de lei, fiind retrase de la comercializare produsele neconforme.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:54 - Expert în securitate: FSB și GRU știu că Rusia pierde războiul și se pregătesc pentru era post-Putin
14:44 - Adrian Chesnoiu: Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară! Sunt permanent în contact cu fermierii și procesatorii pentru a mă asigura că necesarul de consum intern este stabil
14:39 - Volodimir Zelenski, după ce zeci de civili ucraineni au decedat în urma atacului aerian din regiunea Cernigov: „Acești oameni nu vor avea niciun viitor”
14:27 - Volodimir Zelenski a cerut, la Davos, mai multe arme pentru Ucraina și sancțiuni „maxime” împotriva Rusiei. Forța brută, spune el, va stăpâni iar lumea dacă invazia rusă rămâne fără răspuns
14:25 - Maria Zaharova susține că emblematicul roman „1984” al lui Orwell arată cum trăiesc oamenii în Occident: „Am crezut că descria totalitarismul/El scria despre prăbușirea ideii de liberalism”
14:23 - Prima sentință pentru armata rusă a fost emisă: ce pedeapsă a primit Șișimarin pentru încălcarea legilor de război
14:04 - Momentul in care soldații ucraineni distrug armamentul invadatorilor ruși (video)
14:00 - Sharon Stone a dominat covorul roşu de la Cannes. Actriţa în vârstă de 64 de ani a stârnit admirația publicului
13:57 - Cei mai mulți refugiați ucraineni vor să părăsească Ungaria, spune AFP. Problema este că Viktor Orban e pro-rus, susține o femeie care a fugit de drama războiului declanșat de Moscova
13:35 - Circa 30 de instructori militari vor fi trimiși de Guvernul Noii Zeelande în Regatul Unit