100 de noi tramvaie în București. Curtea de Apel a decis că antreprenorul român are câștig de cauză

100 de noi tramvaie în București. Curtea de Apel a decis că antreprenorul român are câștig de cauză
sursa foto: pixabay

După multe promisiuni, Bucureștiul va avea într-un final noi tramvaie. Astra Vagoane Călători din Aradva realiza următoarele tramvaie din Capitală, după ce Primăria București a atribuit inițial contractul companiei turcești Durmazlar.

Astra Arad a fost desemnată câștigătoarea procedurii de achiziție și va urma să i se comunice data și ora la care va avea loc semnarea contractului. Primăria București făcuse constestație, dar antreprenorul român a avut câștig de cauză, în fața Curții de Apel, care a menținut o decizie anterioară a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

172 de milioane de euro pentru 100 de tramvaie în București

Turcii de la Drumzlar nu au respectat legislația, condițiile impuse în caietul de sarcini, iar suspiciunile cu privire la neregulile de la PMB continuă, aspect întărit șide către Nicușor Dan.

„Primăria Capitalei a încălcat flagrant legea și a atribuit turcilor de la Durmazlar contractul pentru cele 100 de tramvaie în loc să le atribuie Astra Arad”, a declarat Nicușor Dan.

Primăria București va plăti 840 de milioane de lei (172 de milioane de euro) pentru cele 100 de bucăți de tramvaie de tip astra. Compania mai livrează deja tramvaie și în Cluj Napoca, Oradea, Arad și Galați.