UPDATE // Tragedia din Rusa ia amploare: 79 de răniți și doi dispăruți în urma unei explozii la o fabrică de muniție (VIDEO)

UPDATE // Tragedia din Rusa ia amploare: 79 de răniți și doi dispăruți în urma unei explozii la o fabrică de muniție (VIDEO)
Sursă foto: Youtube.com

Cel puţin 79 persoane au fost rănite într-o explozie ce a avut loc sâmbătă la o fabrică din orașul Dzerzhinsk, situat în centrul Rusiei, relatează agenţia de presă rusă TASS, care citează Ministerul Regional al Sănătății.

UPDATE 19:51 – Numărul răniţilor a urcat la 79 (anterior fusese 22). În plus, undele de şoc generate de explozie au afectat geamurile a 180 de clădiri din jur. Potrivit reprezentanţilor Centrului „Kristall”, directorul fusese concediat vineri, chiar pentru încălcarea regulamentului de protecţie împotriva focului. Acelaşi director fusese responsabil pentru o explozie similară ce a avut loc în luna aprilie și care distrusese o altă secțiune a clădirii.

UPDATE 16:05 -Bilanţul răniţilor a urcat la 22 de răniţi şi alte două persoane date dispărute.

„Din ce înţelegem, două persoane sunt date dispărute”, a precizat un oficial local.

Centrul de producţie „Kristall” (aşa cum se numeşte fabrca) a fost construită în perioada sovietică, şi are rolul de a dezvolta tehnologie explozivă, atât pentru utilizări militare, cât şi civile.

Potrivit Reuters, o secțiune a fabricii, unde se produceau explozibili,ar fi fost parțial distrusă. În plus, la unitatea în care se află explozibili și muniție a izbucnit un incendiu.

Știre in curs de actualizare.

Foto: Localizarea orașului Dzerzhinsk (sursă: Google Maps)

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.