UPDATE // Tragedia din Rusa ia amploare: 79 de răniți și doi dispăruți în urma unei explozii la o fabrică de muniție (VIDEO)

UPDATE // Tragedia din Rusa ia amploare: 79 de răniți și doi dispăruți în urma unei explozii la o fabrică de muniție (VIDEO)
Sursă foto: Youtube.com

Cel puţin 79 persoane au fost rănite într-o explozie ce a avut loc sâmbătă la o fabrică din orașul Dzerzhinsk, situat în centrul Rusiei, relatează agenţia de presă rusă TASS, care citează Ministerul Regional al Sănătății.

UPDATE 19:51 – Numărul răniţilor a urcat la 79 (anterior fusese 22). În plus, undele de şoc generate de explozie au afectat geamurile a 180 de clădiri din jur. Potrivit reprezentanţilor Centrului „Kristall”, directorul fusese concediat vineri, chiar pentru încălcarea regulamentului de protecţie împotriva focului. Acelaşi director fusese responsabil pentru o explozie similară ce a avut loc în luna aprilie și care distrusese o altă secțiune a clădirii.

UPDATE 16:05 -Bilanţul răniţilor a urcat la 22 de răniţi şi alte două persoane date dispărute.

„Din ce înţelegem, două persoane sunt date dispărute”, a precizat un oficial local.

Centrul de producţie „Kristall” (aşa cum se numeşte fabrca) a fost construită în perioada sovietică, şi are rolul de a dezvolta tehnologie explozivă, atât pentru utilizări militare, cât şi civile.

Potrivit Reuters, o secțiune a fabricii, unde se produceau explozibili,ar fi fost parțial distrusă. În plus, la unitatea în care se află explozibili și muniție a izbucnit un incendiu.

Știre in curs de actualizare.

Foto: Localizarea orașului Dzerzhinsk (sursă: Google Maps)

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
09:34 - Furtunile au produs pagube majore în Moieciu. Zeci de turiști au rămas izolați, după ce drumul principal a fost distrus
09:15 - Un român din Dolj a săpat în curte pentru o piscină. Dar, ce a găsit îngropat acolo, l-a lăsat mască! S-a îmbogăţit pe loc!
08:39 - Care este starea de sănătate a lui Benone Sinulescu. Anunț important pentru fanii artistului
08:19 - De astăzi, românii nevaccinați anti-COVID-19 care se întorc din Grecia sunt obligați să intre în carantină
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)