A fost emis un nou mandat de arestare pe numele lui Donald Trump

A fost emis un nou mandat de arestare pe numele lui Donald Trump
foto: Hepta.ro / Capital Pictures / Chris Kleponis / Pool via CNP/MediaPunch

Vești proaste pe final de mandat pentru Donald Trump. Un tribunal din Irak a emis un mandat de arestare pe numele președintelui SUA. Acțiunea are loc în cadrul anchetei cu privire la asasinarea celebrului comandant Abou Mehdi al-Mouhandis.

Abou Mehdi al-Mouhandis este considerat un personaj simbol al Irakului. Uciderea comandatului a pornit o adevărată revoltă anul trecut. Au fost lansate amenințări pe bandă rulantă direcționate către americani, iar în ianuarie 2021 a fost emis și mandatul de arestare.

Donald Trump, „vânat” și de Irak, și de Iran

Decizia irakienilor vine la 7 luni după ce Iranul a emis un mandat de arestare și astfel, a cerut emiterea unei „notificări roșii” către Interpol pe numele lui Donald Trump, după uciderea iranianului Qassem Soleimani, exterminat împreună cu comandantul Abou Mehdi al-Mouhandis.

Comandatul irakianAbou Mehdi al-Mouhandis și generalul iranian Qassem Soleimani au fost uciși la ordinul lui Donald Trump, în data de 3 ianuarie 2020, pe aeroportul din Bagdad. O dronă a pulverizat vehiculele în care se aflau cei doi.

„Am luat măsuri pentru a opri un război. Nu am acţionat ca să începem unul. Soleimani plănuia atacuri iminente şi sinistre asupra militarilor şi diplomaţilor americani, dar l-am prins asupra faptului şi l-am lichidat”, ajustificat Donald Trump anul trecut.