A fost identificat "creierul" atentatelor de la Paris: Abdelhamid Abaaoud este cetățean belgian

A fost identificat "creierul" atentatelor de la Paris: Abdelhamid Abaaoud este cetățean belgian
Foto: uk.timesofnews.com

„Creierul” atentatelor de la Paris a fost identificat, informează B1 TV.

Belgianul Abdelhamid Abaaoud a fost identificat de un oficial francez drept planificatorul atacurilor teroriste din capitala Franței.

Se pare că Abaaoud, alături de un alt suspect, Abdeslam Salah, a comis mai multe tâlhării armate. Abaaoud are 27 de ani și provine dintr-un cartier belgian Molenbeek. Numele său ar mai fi apărut pe radarul serviciilor secrete în contextul unor atentate teroriste, dejucate în Belgia, în luna ianuarie a acestui an.

O sută de polițiști participă la operațiune, iar aceștia au folosit portavoci pentru a cere locatarilor din cartier să-și tragă draperiile de la geamuri și să-și arate mâinile și au somat o persoană dintr-o clădire pe strada Delaunoy să iasă afară.

Jurnaliști din zonă au relatat că au auzit zgomote de detonare. Ulterior poliția a confirmat că a utilizat gaze lacrimogene.

La scurt timp, un alt suspect a fost capturat în Belgia.

Atentatele teroriste de vineri, din Paris, au dus la decesul a 132 de persoane, în timp ce peste 300 sunt rănite.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)