A început un atac cibernetic: rușii încearcă să fure datele personale ale ucrainenilor

A început un atac cibernetic: rușii încearcă să fure datele personale ale ucrainenilor
Foto: Pixabay.

Hackerii ruși îi atacă din nou pe ucraineni cu ajutorul  sondajelor legate de război. Reprezentanții companiei  ESET susțin că Ucraina continuă să fie ținta atacurilor cibernetice. Utilizatorii sunt rugați să fie mai prudenți și să nu acceseze link-uri trimise pe adrese de email.

Ucrainenii, fraudați de ruși

Un nou atac cibernetic care vizează furtul de date a fost înregistrat în Ucraina.

Acest lucru a fost raportat pe canalul de Telegram al Serviciului de Stat pentru Comunicații Speciale și Protecția Informațiilor din Ucraina.

Specialiștii avertizează cu privire la distribuirea în masă între cetățenii ucraineni a documentelor XLS periculoase cu numele „Mobilization Register.xls”.

Se observă că deschiderea documentului va duce în cele din urmă la lansarea programului malware IcedID, cunoscut și sub numele de BankBot. Acesta aparține clasei „troienilor bancari” și, printre altele, prevede furtul datelor de autentificare.

Giganții mondiali părăsesc Rusia

Mai multe companii au decis să părăsească piața rusească. Astfel, giganții se alătură sancțiunilor impuse Rusiei din cauza invaziei din Ucraina.

Anunțul a fost făcut de ministrul Transformării Digitale al Ucrainei, Mihailo Fedorov, pe canalul său Telegram.

„Blocada digitală a Federației Ruse continuă. Vorbesc despre companiile de tehnologie și sancțiunile lor împotriva Rusiei”, a remarcat ministrul Fedorov.

Ericsson își încetează activitățile în Rusia pentru o perioadă nedeterminată. La sfârșitul lunii februarie, compania a suspendat toate livrările către clienții din țara agresoare. Angajații Ericsson din Rusia vor fi puși în concediu plătit.

„Ca urmare, Ericsson rezervă 0,9 miliarde SEK în primul trimestru al anului 2022 pentru amortizarea activelor și alte cheltuieli excepționale. Costurile de concediere a personalului nu sunt incluse”, a spus Fedorov.

Urmăriți B1TV.ro și pe