A murit cineastul englez Ken Russell

A murit cineastul englez Ken Russell
Regizorul britanic Ken Russell, nominalizat la Premiile Oscar  în 1969 pentru filmul “Women in Love”, a murit la vârsta de 84 de ani, notează BBC. Potrivit fiului său, Alex Russell, artistul s-a stins din...

Regizorul britanic Ken Russell, nominalizat la Premiile Oscar  în 1969 pentru filmul “Women in Love”, a murit la vârsta de 84 de ani, notează BBC.

Potrivit fiului său, Alex Russell, artistul s-a stins din viață în somn la spitalul unde fusese internat.

De-a lungul carierei, cineastul a început să fie cunoscut datorită filmelor sale controversate și religioase precum “The Devils” sau “Tommy”, din 1975.

Actrița Glenda Jackson, protagonista filmului “Women in Love” a declarat pentru BBC, că era “o plăcere să joci alături de el (Ken Russell, n.r.)”, pentru că reușea “să creeze un climat plăcut, prietenos în care actorii puteau să lucreze cu ușurință și să-l iubească în același timp”.

Majoritatea filmelor lui Ken Russell erau respinse din cauză că erau considerate prea eclectice, iar în 1990 cineastului îi era foarte greu să găseacă finanțare pentru munca sa.

S-a întos pe micile ecrane în 2007, când a apărut în show-ul britanic “Big Brother”, dar a fost eliminat după doar patru zile de participare.

Interviu cu regizorul britanic Ken Russell

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_13082').select();" id="embed_text_13082" />
Urmăriți B1TV.ro și pe