A murit pictorul Lucian Freud, nepotul lui Sigmund Freud

A murit pictorul Lucian Freud, nepotul lui Sigmund Freud

Pictorul realist britanic Lucian Freud, nepotul fondatorului școlii psihologice de psihanaliză, Sigmund Freud, s-a stins din viață la vârst de 88 de ani, informează BBC.

Artistul a murit în noaptea de miercuri spre joi, în locuința lui din Londra, suferind de o boală greu de identificat, potrivit avocatei sale Diana Rawstron.

“Era un om extraordinar, avea o personalitate plăcută, caldă și un spiritual. Iubea picture și a pictat până în ultima clipă”, a declarant vânzătorul de artă William Acquavella.

Lucian Freud s-a născut în 1922, în Berlin și a emigrat în Marea Britanie alături de familia sa în 1933, la vârsta de 10 ani. Acesta a devenit cetățean britanic în 1939.

Freud a trait modest, deși era foarte bogat, nu a suporat niciodată constrângeriile vieții de familie și și-a trait ultimii ani de viață singur. Pictorul a avut două soții, numeroase amante, zece copii și numeroși copii.

Cunoscut pentru nudurile și autoportretele sale, operele de artă s-au vândut pentru sume astronomice. Nudul realizat în 1995 “Benefits Supervisor Sleeping” a fost ajudecat la casa Christie’s din New York pentru suma de 33,6 miliarde de dolari, fiind cumpărat de patronul echipei de fotbal Chelsea, Roman Abramovici.

Britanicul a inițiat și susținut renașterea picturii figurative și a revoluționat portretul contemporan.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe