Accident feroviar în Egipt: Cel puțin 11 persoane au murit și alte 98 au fost rănite după ce un tren a deraiat la nord de Cairo (VIDEO)

Accident feroviar în Egipt: Cel puțin 11 persoane au murit și alte 98 au fost rănite după ce un tren a deraiat la nord de Cairo (VIDEO)
Foto: pixabay.com

UPDATE, 18 aprilie, ora 23.00 – Potrivit unui bilanț anunțat de reprezentanții Ministerului egipean al Sănătății, cel puțin 11 persoane au murit și alte 98 au fost rănite în urma accidentului feroviar, informează Reuters.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Un tren de de pasageri a deraiat duminică în provincia egipteană Qalioubia, la nord de Cairo, 97 de persoane fiind rănite în urma accidentului, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății, citați de Reuters.

Potrivit presei locale, ar fi fost înregistrate și decese, însă până acum nu a venit o confirmare oficială în acest sens. Cel puțin 50 de ambulanțe au intervenit la fața locului, răniții fiind transportați la trei spitale din zonă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții căilor ferate naționale, trenul se îndrepta dinspre Cairo către orașul Mansoura din Delta Nilului și a deraiat de la ora locală 13.54 (11:54 GMT), la aproximativ 40 de kilometri nord de capitala Egiptului.

Cauza accidentului nu a fost încă stabilită.

De la începutul anului, mai multe astfel de accidente au avut loc în Egipt. În luna martie, două trenuri s-au ciocnit în apropiere de Tahta, 20 de persoane pierzându-și atunci viața.

Și mai recent, la începutul lunii aprilie, 15 persoane au fost rănite după ce două vagoane de tren au deraiat în apropierea orașului Minya al-Qamh, la aproximativ 70 km nord de Cairo.

Accident feroviar în Egipt: 97 de persoane au fost rănite după ce un tren a deraiat la nord de Cairo