Accident feroviar în Italia: Bilanțul coliziunii celor două trenuri a ajuns la 27 de morți și 50 de răniți

Accident feroviar în Italia: Bilanțul coliziunii celor două trenuri a ajuns la 27 de morți și 50 de răniți
Foto: affaritaliani.it

Bilanțul coliziunii celor două trenuri de pasageri din sudul Italiei a ajuns la 27 de morți și 50 de răniți, informează repubblica.it.

Accidentul s-a produs marți pe un segment de cale ferată dintre localitățile Corato și Andria, în apropiere de orașul Bari, pe coasta Mării Adriatice.

Procurorii au deschis o anchetă pentru mai multe fapte de omor calificat.

”Nu cunoașem numprul pasagerilor pentru că nu este vorba despre un tren și nu avem o listă a acestora. Nu suntem siguri că acesta este bilanțul final al tragediei”, a declarat procurorul adjunct Francesco Giannella.

Între timp, polițiștii au găsit o ”cutie neagră” a unuia dintre trenuri, ceea ce va furniza date importante pentru desfășurarea investigației. Pe baza datelor obținute din ”cutia neagră” se va putea determina viteza trenului și mișcările acestuia de dinainte de momentul impactului cu cealaltă garnitură.

Conform imaginilor filmate din aer, cele două trenuri regionale formate din câte patru vagoane fiecare s-au lovit frontal și în ambele părți au fost împrăștiate fragmente, informează Reuters.

Deocamdată, circumstanțele în care s-a produs acest accident nu sunt clare.

Ultima oră
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:29 - Dan Tanasă: AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis
18:12 - Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național
18:01 - Raed Arafat (DSU): Trebuie oprit microfonul tuturor celor care dezinformează și spun oamenilor să nu se vaccineze, pur și simplu
17:42 - O pacientă COVID-19 a murit în timp ce era transferată în Ungaria / România a trimis și personal medical pentru a facilita comunicarea cu familiile persoanelor transferate
17:23 - Cristian Diaconescu: România rămâne pe ultima treaptă de rating recomandat investițiilor. Agențiile Moody` și Standard & Poor`s nu laudă Guvernul, iar ratingul stabil nu se datorează unor politici deștepte