UPDATE // Accident GRAV în Franţa. Trei cetățeni români au murit. Reacția MAE

UPDATE // Accident GRAV în Franţa. Trei cetățeni români au murit. Reacția MAE
Sursă foto: Facebook

Trei persoane au decedat și alte patru,toate de naţionalitate română, au fost rănite gravîn dimineața zilei de sâmbătă, în urma unei ciocniri dintre dubița în care se aflau și un camion, pe o autostradă din apropierea localităţii Novy-Chevrières, din Ardeni, relatează France 3.

UPDATE 15:43 –Potrivit unui comuniat de presă remis News.ro, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) confirmă numărul de victime raportat de presă franceza, precum şi starea răniţilor.

„Ambasada României la Pariş urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 1 iunie 2019, în Departamentul Ardennes, accident soldat cu decesul a trei cetăţeni români şi rănirea altor patru. Reprezentanţii ambasadei au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la identitatea victimelor, starea de sănătate a persoanelor rănite şi circumstanţele producerii accidentului”, atransmis MAE.

Printre cei decedaţi se numărăun bărbat în vârstă de 25 de ani, un adolescent în vârstă de 15 ani și un copil de 18 luni.Patru alte persoane au fost grav rănite și au fost conduse la un spital din oraşul Reims și din Charleville-Mézières.

Potrivit pompierilor, accidentul a avut loc în jurul orei 6:15.

Șoferul camionului, „mai șocat decât rănit”, a fost transportat la spitalul Charleville-Mezieres. El a fost deja audiat și testat de poliție, nefiindu-i găsită nicio urmă de alcool sau stupefiante în sânge. Potrivit șoferului, un martor ar fi observat o „conducere anormală” dubiței în care se aflau cei șapte români, fără a oferi, însă, mai multe detalii.

Foto: Poziţionarea localităţii Novy-Chevrières (sursă: Google Maps)

Ultima oră
21:08 - Ludovic Orban: „A fost un mandat foarte greu de președinte PNL. Partidul era demoralizat, nu era unit”
21:03 - Adidas nu îi va prelungi contractul lui Ilie Năstase, contract care data din 1972: „Așa i-au făcut și lui Messi”
20:51 - MAE, avertisment de călătorie pentru românii care călătoresc în Spania: Precipitații, furtuni și vânt de coastă
20:42 - Tanczos Barna, despre cazul Octavian Berceanu: Trebuie să creăm instituții care merg mai departe fără sincope și dacă un conducător bun părăsește corabia guvernării. Sper că săptămâna viitoare vor fi ape mai liniștite în coaliție (VIDEO)
20:36 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre urșii care au terorizat Brașovul: „E perioada în care aceste exemplare se apropie din ce în ce mai mult de localități”
20:22 - Ministrul Mediului, Tánczos Barna: Nu mai există acel fenomen de despădurire care s-a constatat acum 5 – 10 ani. A existat complicitate din partea multor organe care ar fi trebuit să protejeze pădurea
20:13 - Tanczos Barna, după discuția cu activistul de mediu bătut la Suceava: I-am spus că trebuie să avem tot timpul grijă să nu se întindă coarda foarte mult. Nu vom reuși niciodată să ne substituim organelor de anchetă (VIDEO)
20:00 - Focar de COVID-19 la Primăria Deva: „Au fost luate măsuri de dezinfecție, iar persoanele bolnave au intrat în izolare”
19:49 - Comisia Europeană va lansa un plan pentru ca UE să facă față la creșterile mari de prețuri la energie
19:41 - Irineu Darău, după ce a spus că alegerile din USR PLUS au fost organizate inechitabil, incompetent și anti-democratic: „Nu cred că poți trata un candidat în felul acesta” (VIDEO)