Accident rutier în Ungaria, soldat cu 3 români morţi şi 18 răniţi. MAE: Şoferul microbuzului cu români nu e vinovat de accident (VIDEO)

Accident rutier în Ungaria, soldat cu 3 români morţi şi 18 răniţi. MAE: Şoferul microbuzului cu români nu e vinovat de accident (VIDEO)
UPDATE: Purtătorul de cuvânt al MAE, Brânduşa Predescu, citată de Mediafax, a declarat că una dintre cele 18 persoane rănite se află într-o stare mai grevă, aceasta fiind preluată de la locul accidentului cu...

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al MAE, Brânduşa Predescu, citată de Mediafax, a declarat că una dintre cele 18 persoane rănite se află într-o stare mai grevă, aceasta fiind preluată de la locul accidentului cu un elicopter. Printre răniţi se află şi doi copii, care sunt în afara oricărui pericol.Predescu a mai precizat că familiile celor trei români decedaţi în accident au fost arunţate de către autorităţile competente.

Purtătorul de cuvânt al MAE a menţionat şi că şoferul microbuzului în care se aflau români nu este vinovat de producerea accidentului. Acesta a fost provocat de un tir cu numere de înmatriculare bulgăreşti, care a intrat în plin într-un şir de maşini, primul autovehicul lovit de tir fiind microbuzul în care se aflau români. (Detalii AICI)

Un accident rutier, soldat cu trei morți și 33 de răniți, a avut loc, vineri dimineață, pe autostrada M5 din Ungaria, în apropierea Budapestei.

Ministerul de Afaceri Externe a anunțat că, din primele informaţii reiese că atât cele trei persoane decedate, cât şi cei răniţi ar fi de cetăţenie română. Consulul României la Budapesta s-a deplasat la locul accidentului.

„Din primele informaţii obţinute de misiune, este vorba de 3 persoane decedate şi 18 persoane rănite. Se pare că atât persoanele decedate, cât şi cele rănite sunt cetăţeni români. Ambasada României a întreprins de îndată demersuri pe lângă autorităţile statului de reşedinţă pentru a obţine informaţii cu privire la acest eveniment nefericit. Consulul României la Budapesta şi atașatul de interne se află în acest moment la locul accidentului, beneficiind de sprijinul autorităţilor ungare”, menţionează MAE, citat de Mediafax.

Victimele care și-au pierdut viața sunt doi bărbați și o femeie, toți originari din Galați.

Din totalul de 33 de răniți, 18 se află în stare gravă, inclusv 11 străini printre care se numără cetățeni români, bulgari, turci și sârbi, citează agenția de presă MTI.

Foto: Kisalfold.hu

În accident au fost implicate trei minibuze, cinci autoturisme și un camion. La fața locului s-a intervenit cu două elicoptere și 17 ambulanțe.

Foto: Kisalfold.hu

Autoritățile au deschis deja o anchetă, în timp ce circulația a fost închisă pe sensul spre Budapesta.

Trei romani au murit intr-un grav accident rutier in Ungaria

Embed: