Noua putere din Republica Moldova face comisii de anchetă pentru privatizările dubioase: E vizată și privatizarea Air Moldova, unde caștigător a fost Blue Air

Noua putere din Republica Moldova face comisii de anchetă pentru privatizările dubioase: E vizată și privatizarea Air Moldova, unde caștigător a fost Blue Air
Foto: Facebook

Parlamentarii din blocul ACUM, care au preluat puterea în Republica Moldova alături de socialiștii lui Dodon, au început verificările privind afacerile derulate în țară în perioada în care oligarhul Vladimir Plahotniuc a dominat tot ce se întâmpla.

Mai exact, aceștia au creat o Comisie Specială de Anchetă pentru a investiga în Parlament mai multe cazuri de privatizări dubioase, derulate după 2013. Printre acestea se numără și privatizarea Air Moldova de către compania românească Blue Air.

„Fără a substitui organele de anchetă, Parlamentul are competența și obligația de a supraveghea apărarea interesului public în orice situații care implică bunuri de stat. Ne vom ocupa de Tutun CTC, Aeroport, gările auto, Air-Moldova, alte acțiuni de privatizări ale unor bunuri publice prin scheme. Voi avea astfel privilegiul de a conduce personal această Comisie de anchetă, care este obligată să prezinte, în termen de 120 de zile, primele sale concluzii asupra legalității acestor privtizări”, a anunțat deputatului ACUM Igor Munteanu, conform unimedia.info.

Reamintim că în toamna anului trecut, compania românească Blue Air a achiziționat Air Moldova, operatorul național din Republica Moldova, în cadrul unei tranzacții ce depășeste suma de 1,2 miliarde de lei, dintre care 50 de milioane de lei au fost transferați la bugetul de stat de la Chișinău, iar restul sumei reprezintă datoriile companiei Air Moldova, care investitorul s-a obligat să le achite. (Detalii AICI)