Înţelegere privind Brexit: Theresa May urmează să convoace o şedinţă specială a Guvernului de la Londra

Înţelegere privind Brexit: Theresa May urmează să convoace o şedinţă specială a Guvernului de la Londra
Foto: The Huffington Post

Premierul britanic Theresa May urmează să conducă miercuri o reuniune specială a cabinetului său pentru a discuta pentru a discuta privind draftul tratatului de Brexit. Totul va avea loc după ce textul a fost acceptat la nivel tehnic de oficiali din ambele tabere după discuţii prelungite în această săptămână, a afirmat o sursă guvernamentală pentru BBC.

Cotidianul The Sun a anunţat că fiecare ministru a fost chemat pentru discuţii unu la unu cu premierul britanic în această noapte.

Viitorul graniţei dintre Irlanda şi Irlanda de Nord a fost principală temă de neînţelegere care trebuie să fie rezolvată prin acest acord.

Iniţial, miniştrii au afirmat că vor publica o „declaraţie juridică integrală” înainte ca parlamentarii să voteze privind un acord final privind Brexitul.

Înţelegere vine în contextul în care este aşteptat ca Guvernul să sufere o înfrângere în Camera Comunelor din Parlamentul britanic privind publicarea avizului legal privind termenii de ieşire a Marii Britaniei din Uniunea Europeană.

La rândul lor şi ambasadorii celorlalte 27 de state membre din Uniunea Europeană urmează să se întâlnească miercuri la Bruxelles.

Premierul Theresa May se află sub presiune uriaşă atât din tabară pro-Brexit cât şi din tabară celor care for să rămână în Uniunea Europeană pentru a finaliza acordul cu Uniunea Europeană privind termenii Brexitului care trebuie să se încheie pe 29 martie 2019.

Ultima oră
15:38 - Florin Cîțu: Dacă mai există onoare în România, își va da demisia și președinta Senatului / PNL va rămâne la guvernare până în 2024, iar președintele partidului e propunerea de premier (VIDEO)
15:25 - Președintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Markó Béla, în semn de apreciere pentru contribuţia sa excepţională închinată culturii scrise în limba maghiar
15:13 - Florin Cîțu: Dacă moțiunea a USR PLUS și AUR nu este respinsă, o vom ataca din nou la Curtea Constituțională și veți vedea că vom avea dreptate (VIDEO)
15:11 - Will Smith a anunțat că el și soția sa au renunțat la practicarea monogamiei: “Jada nu a crezut niciodată într-o căsătorie convențională”
15:00 - Dan Barna: Oricât se va strădui DLAF, aflată în subordinea premierului, să taie în segmente verificarea activității mele pentru a plasa știri negative la fiecare moment politic sau electoral important, Florin Cîțu tot nu va recâștiga sprijinul USR PLUS
14:52 - Creare-magazinonline.ro – solutia perfecta pentru realizare magazin online si creare solutii eCommerce
14:48 - Acum, ca s-a lansat aplicatia de amanet online, scapi de griji simplu și rapid!
14:46 - Prima declarație a Alinei Eremia, după ce s-a infectat cu COVID-19: „Aveam sistemul imunitar slăbit”
14:40 - Lista localităților cu incidență mai mare de 3 a fost actualizată. Peste 100 de orașe din România, în scenariul roșu
14:32 - PNL, amendat cu 10.000 de lei de Poliție după congresul cu 5.000 de oameni din weekend. Klaus Iohannis, Florin Cîțu și Ludovic Orban se numără printre cei care n-au purtat mască