Aeroporturile din nordul Germaniei, închise din cauza norului de cenuşă din Islanda

Aeroporturile din nordul Germaniei, închise din cauza norului de cenuşă din Islanda
Autorităţile din Berlin au anunţat închiderea aeroporturilor din nordul Germaniei, începând de miercuri dimineaţă, din cauza norului de cenuşă eliberat în atmosferă de un vulcan islandez, anunţă BBC. ...

Autorităţile din Berlin au anunţat închiderea aeroporturilor din nordul Germaniei, începând de miercuri dimineaţă, din cauza norului de cenuşă eliberat în atmosferă de un vulcan islandez, anunţă BBC.

Aterizările şi decolările vor fi suspendate şi pe aeroporturile din Bremen şi Hamburg, a anunţat serviciul de securitate aeriană germană, iar spaţiul aerian din Berlin şi Hannover ar putea fi de asemenea afectat.

Traficul aerian din Norvegia şi Danemarca a fost afectat, dar zborurile sunt aşteptate să se reia în Marea Britanie, după ce câteva aeroporturi din nord au fost închise.

Decolările şi aterizările din Scoţia, Irlanda de Nord şi nordul Angliei au fost grav afectate, 500 de zboruri deasupra Europei fiind anulate.

Eurocontrol, Agenţia de control al traficului aerian din Europa, a anunţat că există posobilitatea ca norul de cenuşă să ajungă în anumite părţi din Danemarca, Norvegia şi Suedia, dar impactul asupra zborurilor nu va fi foarte mare.

Cel mai mare şi mai activ vulcan din Islanda, denumit Grimsvotn, a început să erupă sămbătă, trimiţând nori de cenuţă în aer.