Afganistan: ISIS a revendicat sângerosul atac terorist de la moscheea din Kandahar (VIDEO)

Afganistan: ISIS a revendicat sângerosul atac terorist de la moscheea din Kandahar (VIDEO)
Talibanii patrulează Panjshirul după ce au recăpătat controlul asupra văii. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Atenatul sinucigaş care a avut loc vineri într-o moschee şiită din Afganistan a fost revenidicată de ISIS. În urma incidentului sângeros, 41 de credincioși au murit și alți 70 au fost grav răniți.

Mai multe explozii au vizat Moscheea Fatemieh din centrul Kandaharului. Conform unui paznic al lăcaşului de cult, două persoane au intrat în moschee şi au deschis focul asupra gărzilor care asigurau paza, care au tras la rândul lor. Unul din atacatori s-a aruncat în aer în moschee, urmat de alţi doi, dintre care unul în exteriorul moscheii, scrie AFP.

„Primul atacator sinucigaş şi-a detonat jacheta explozivă într-un hol al moscheii, în timp ce al doilea atacator sinucigaş şi-a detonat jacheta explozivă în centrul moscheii”, se arată într-un comunicat oficial.
Acesta este primul atac al grupării Stat Islamic în Kandahar. Un alt atac terorist soldat cu victime a avut loc la începutul lunii octombrie asupra unei moschei şiite din Kunduz. Ambele au fost revendicate de organizaţia jihadistă Stat Islamic.

Stat Islamic-Khorasan, grupare rivală sunnită a talibanilor care se prezintă ca singurul garant al unei viziuni stricte a islamului, a vizat în mod repetat în special în ultimii ani minoritatea şiită, considerată a fi eretică. Şi talibanii i-au atacat adesea pe şiiţi, care reprezintă între 10% şi 20% din totalul de aproximativ 40 de milioane de locuitori, deşi acum afirmă că doresc să le garanteze securitatea.

Ultima oră
19:25 - Florin Roman (PNL): Despre Florin Roman s-au putut spune multe lucruri, mai puțin un lucru – că e corupt. Mă cunosc mulți, poate de asta și deranjez în stânga și-n dreapta (VIDEO)
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:38 - Alexandru Rafila: Nu se pune problema utilizării certificatului verde la slujbe. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor anti-COVID (VIDEO)