Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”

Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
Foto: Hepta - Abaca Press / Zerah Oriane/ABACA

Talibanii care conduc oraşul Herat, din vestul Afganistanului, au ucis patru presupuşi răpitori şi le-au atârnat cadavrele în public pentru a-i descuraja pe alţii, a susținut un oficial guvernamental local.

Presupuși răpitori, uciși de talibani. Cadavrele lor, atârnate în public

Sher Ahmad Ammar, viceguvernator al oraşului Herat, a declarat că bărbaţii au răpit un om de afaceri local şi pe fiul acestuia şi voiau să-i scoată din oraș, dar nu au reușit, fiind opriți de patrule de la periferie.

A urmat un schimb de focuri în care toţi cei patru au murit, iar un soldat taliban a fost rănit.

„Trupurile lor au fost aduse în piaţa principală din oraş şi atârnate ca o lecţie pentru alţi răpitori”, a spus Sher Ahmad Ammar, citat de Reuters.

Acesta a precizat că victimele răpirii au fost eliberate și sunt bine.

Mohammad Nazir, un locuitor din Herat, a povestit că făcea cumpărături în apropierea Pieţei Mostofiat din oraş, când a auzit un anunţ prin difuzoare: „Când am făcut un pas înainte, am văzut că au adus un cadavru într-o camionetă, apoi l-au agăţat pe o macara”.

Imaginea cu trupul însângerat atârnând de macara a devenit virală pe internet. În pieptul bărbatului era prins un bilet pe care scria: „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”.

Celelate cadavre ar fi fost atârnate în alte părți ale orașului.

Recent, mollahul Nooruddin Turabi, reprezentant de rang înalt al talibanilor, a declarat pentru Associated Press că gruparea va restabili pedepse precum amputările şi execuţiile pentru a-i descuraja pe infractori.

Ultima oră
18:41 - Mare surpriză în Cupa României. O echipă de Liga a III-a s-a calificat în sferturi
18:36 - Curentul antivaccinist, puternic și în rândul penticostalilor. Emanuel Conțac: „Majoritatea celor din spațiul neoprotestant au, mai degrabă, rezerve față de vaccin”
18:20 - CNCAV: 150.639 de persoane vaccinate anti-COVID în ultima zi. 111.033 au primit prima doză
18:15 - Mirel Joacă-Bine, ucis în timpul unui jaf în Italia. Românul devenit celebru pentru numele său a fost împușcat mortal de proprietarul magazinului pe care îl jefuia
18:05 - Andreea Marin, criticată de Cătălin Botezatu: „Trebuie să fie atentă la cine îi face ținuta”
18:01 - Florin Cîțu: PNL a făcut o concesie, PSD și USR au rămas pe poziții. E important ca românii să știe acest lucru, să vedem dacă aceste partide chiar vor să rezolve criza sau nu (VIDEO)
17:57 - Economist: Rata inflației ar putea crește la 10% în 2021. Perspective sumbre pentru 2022
17:51 - Premierul desemnat propune un armistițiu pe scena politică. Nicolae Ciucă: Este soluția pentru ieșirea din această criză / A doua încercare de formare a Guvernului se lovește de un blocaj sever
17:36 - Adriana Trandafir nu mai rezistă presiunii de la Asia Express. Concurenta nu se oprește din plâns
17:35 - Florin Cîțu: PSD și USR trebuie să facă și fapte / Un armistițiu nu se face între prieteni, ci între inamici. Dacă fiecare partid vrea să își vadă interesul electoral, nu vom ajunge la o concluzie (VIDEO)