Iulia Skripal a respins ajutorul consular din partea Rusiei

Iulia Skripal a respins ajutorul consular din partea Rusiei

Iulia Skripal, fiica fostului dublu agent rus, a respins o propunere de ajutor consular din partea Rusiei, după otrăvirea sa cu un agent neurotoxic la începutul lunii martie în Anglia.

„Noi i-am transmis Iuliei propunerea de ajutor consular din partea Ambasadei ruse” la Londra, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului într-un comunicat. ”Ea este liberă să decidă dacă doreşte să-l accepte sau nu. Până în prezent, înţelegem că nu l-a acceptat”, a precizat Ministerul britanic de Externe, citat de Agerpres.

Cererea Rusiei de a obţine acces consular la Iulia Skripal se afla, la sfârșitul lui martie, în process de examinare la Londra. Oficialii au transmis că respectă dorinţa femeii, în prezent în convalescenţă.

Iulia Skripal a părăsit spitalul din Salisbury, unde a fost internată de la otrăvirea sa, pe 4 martie, împreună cu tatăl său.

De asemenea, tatăl ei,Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, se reface „mai lent” şi este în continuare spitalizat.

Ultima oră
21:42 - Accident în București: Cum au reușit polițiștii să se răstoarne cu mașina, în plină zi (FOTO)
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „87% din noile cazuri şi 91% din decesele din ultimele săptămâni sunt la persoane nevaccinate”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta
19:38 - CNCAV: Peste 16.500 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore
19:17 - Eduard Novak, primul ministru care va participa la Olimpiadă, în calitate de sportiv. Când se vor desfășura Jocurile Paralimpice