ALEGERI LOCALE 2020. Europarlamentar PNL Gheorghe Falcă: Lecția acestor alegeri este că doar performanța reală îți pot aduce reconfirmarea în funcție. Scorul de duminică ne onorează, dar ne și obligă

ALEGERI LOCALE 2020. Europarlamentar PNL Gheorghe Falcă: Lecția acestor alegeri este că doar performanța reală îți pot aduce reconfirmarea în funcție. Scorul de duminică ne onorează, dar ne și obligă

Europarlamentar PNL: Lecția acestor alegeri este că doar performanța reală îți pot aduce reconfirmarea în funcție

Europarlamentarul Gheorghe Falcă, vicepreşedinte alPNL, trage o concluzie după alegerile locale din 27 septembrie 2020. Potrivit liderului liberal lecția este că ‘doar performanța reală îți pot aduce reconfirmarea în funcție’.

‘Lecția acestor alegeri este că doar performanța reală îți pot aduce reconfirmarea în funcție’

Așa cum a anunțat deja premierul Ludovic Orban, scorul politic obținut la alegerile locale plasează PNL pe primul loc. Un scor istoric, obținut de liberali după 30 de ani.

În acest context, eurodeputatl român Gheorghe Falcă este de părere PNL traversează una dintre cele mai bune perioade electorale din istorie.

„Scorul politic obținut la alegerile locale plasează Partidul Național Liberal pe primul loc, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, la acest tip de alegeri. Acest record vine la doar un an după alegerile europarlamentare din 2019, când Partidul Național Liberal a câștigat un rând de alegeri pentru prima dată după 82 de ani. Cele două scrutine, coroborate cu scorul obținut de președintele Iohannis în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale demonstrează faptul că traversăm una dintre cele mai bune perioade electorale din istorie, iar asta se datorează în primul rând românilor care au înțeles că nu mai putem întârzia procesul de modernizare a României”, spune europarlamentarul liberal, Gheorghe Falcă.

În urma alegerilor din 2016, PNL controla 8 consilii ju­de­­ţene. Acum a obţinut 17 consilii judeţene. Saltul este semnificativ. PSD rămâne cu 20 de consilii ju­de­ţe­ne, dar a pierdut Bucureştiul – perla coroanei. La ni­­vel de voturi pe întreaga ţară, PNL este în frunte însă, cu 34%, urmat de PSD cu 30% şi de USR/PLUS cu 13%. Gheorghe Falcă spune că aceste rezultate demonstrează clar că românii s-au săturat de modelul socialist de dezvoltare.

„Candidații liberali au câștigat cel puțin 17 președinți de Consiliu Județean, o creștere spectaculoasă de la 7 cât am obținut în 2016, și 15 primării municipii de județ, plus municipiul Bacăul unde candidatul USR a fost susținut de PNL. Aceste cifre spectaculoase, la care se adaugă Primăria Bucureștiului și 3 primării de sector luate în parteneriat cu USR+ demonstrează clar că românii s-au săturat de modelul socialist de dezvoltare, un model care generează doar sărăcie”, spune Falcă.

Liderul liberal crede însă că greul de abia acum începe.

„Scorul de duminică ne onorează dar ne și obligă. În următorii ani, toți candidații liberali care au câștigat în fostele fiefuri socialiste vor fi obligați să demonstreze prin acțiunile lor diferența dintre o guvernare locală de dreapta și una de stânga. Atragerea fondurilor europene, atragerea investițiilor publice și private, construirea unui mediu prielnic antreprenorilor, investițiile în educație, în sănătate și în infrastructură vor fi cele care îi vor convinge pe români că la vot au luat decizia corectă”, spune fostul primar al Aradului.

Liderul liberal crede că aceste alegeri au demonstrat că primarii și șefii de Consiliu Județean care și-au făcut treaba în ultimii ani au fost votați în continuare.

„Românii au demonstrat că pot lăsa deoparte logica de partid și că se pot uita în primul rând la activitatea politică și administrativă a celor care vin să le ceară votul. De aceea, cei care au făcut performanță în mandatele lor au fost votați și acum. Lecția e simplă: vrei să fii sigur că vei fi reales, atunci fă performanță în folosul comunității. Nu faci treaba dar crezi că poți ascunde acest lucru prin campanii costisitoare din banii publici? Românii înțeleg și te trimit acasă”, încheie Falcă.

Rezultatele parțiale obținute de PNL la Primăria Capitalei și cele de sector

Candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR PLUS, a obţinut 42,78% dintre voturi pentru funcţia de primar general al Capitalei, iar actualul edil, Gabriela Firea, candidatul PSD – 37,99%, potrivit datelor parţiale de la ora 9,00, după numărarea a 97,46% dintre voturi. Pe locul al treilea se află Traian Băsescu, candidatul PMP, cu 10,98%.

La Sectorul 1, după numărarea a 94,93% dintre voturi, Clotilde Armand are 41,06%, Daniel Tudorache (PSD) – 39,72%, iar Ioana Constantin (PMP) – 7,75%.

La Sectorul 2, după centralizarea a 97,55% dintre voturi, Radu Mihaiu are 36,91%, Dan Cristian Popescu (PSD) – 31,50%, iar Neculai Onţanu (Alianţa ADER PPU-SL) – 14,06%.

La Sectorul 3, după numărarea a 95,97% dintre voturi, Robert Negoiţă a obţinut 43,75%, Adrian Moraru (PNL – USR PLUS) – 28,44%, iar Aurelian Bădulescu (PSD) – 13,71%.

După numărarea a 98,09% dintre voturi, la Sectorul 4, Daniel Băluţă a obţinut 57,03%, iar Simona Spătaru (PNL – USR PLUS) – 29,88%.

La Sectorul 5, după numărarea a 97,30% dintre voturi, Cristian Popescu Piedone are 28,08%, Daniel Florea (PSD) – 25,64%, iar Cristian Băcanu (PNL – USR PLUS) – 25,24%.

La Sectorul 6, unde s-au centralizat 98,12% dintre voturi, Ciprian Ciucu a luat 43,40%, Gabriel Mutu (PSD) – 34,56% şi Ştefan Florescu (PMP) – 7,68%.