Aleksei Nalvanîi a ieșit din coma indusă iar starea sa de sănătate s-a îmbunătățit, susțin reprezentanții spitalului din Berlin

Aleksei Nalvanîi a ieșit din coma indusă iar starea sa de sănătate s-a îmbunătățit, susțin reprezentanții spitalului din Berlin
Sursa Foto: www.ziare.com

Liderul opoziției ruse Aleksei Nalvanîi a ieșit din coma indusă iar starea sa de sănătate s-a îmbunătățit, spun reprezentanții spitalului din Berlin, unde Navalnîieste internat după ce a fost otrăvit. Doctorii anunță că Navalnîipoate să răspundă la stimuli verbali, potrivit AP.

Navalnîi, transportat de urgență în Germania după ce ar fi fost otrăvit în Rusia

Navalnîiun critic feroce al președintelui rus Vladimir Putin, a fost transportat în Germania luna trecută după ce s-a prăbușit inconștient pe 20 august într-un zbor intern în Rusia. Experții germani în arme chimice spun că testele arată că liderul opoziției de 44 de ani a fost otrăvit cu o substanță toxică din epoca sovietică, determinând guvernul german săptămâna trecută să ceară Rusiei să investigheze cazul.

„Pacientul a fost scos din comă indusă medical și este conectat de la ventilația mecanică”, a declarat într-un comunicat spitalul Berlin Charite. ”El răspunde la stimuli verbali. Rămâne prea devreme pentru a evalua efectele potențiale pe termen lung ale otrăvirii grave a acestuia ”.

Navalnîis-a aflatîntr-o comă indusă în spitalul din Berlin de când a fost transportat în Germania pe 22 august pentru tratament.

Autoritățile germane au declarat săptămâna trecută că testele au arătat „dovezi categorice” că Navalnîia fost otrăvit cu un agent chimic din grupul Novichok. Autoritățile britanice au identificat Novichok ca fiind otrava folosită în cazul fostului spion rus Sergei Skripal și a fiiceisale în Anglia în 2018.

Rusia a negat că Kremlinul ar fi fost implicat în otrăvirea lui Navalnîiși a acuzat Germania că nu a furnizat dovezi despre otrăvirea pe care a invocat-o ​​la sfârșitul lunii august. Ministrul german de externe Heiko Maas a declarat duminică că reacția rusă ar putea determina dacă Germania își schimbă sprijinul de lungă durată pentru gazoductulNord Stream 2, care aduce gazul rusesc în Germania sub Marea Baltică, ocolind Ucraina.

„Cancelarul crede, de asemenea, că este greșit să excludem orice opțiune”, a declarat luni reporterilor, purtătorul de cuvânt al lui Merkel, Steffen Seibert, după ce a fost întrebat despre comentariile lui Maas.

Aleksei Navalnîi, pe o listă lungă de disidenți ruși care au devenit victimele unor atacuri suspecte

În vârstă de 44 de ani, Alexei Navalnîia fost considerat un ghimpe în coasta Kremlinului mai bine de un deceniu și s-a remarcat prin expunerea a ceea ce el a catalogat drept fapte de corupție la nivel înalt, dar și prin mobilizarea mulțimilor de tineri protestatari anti-regim.

Otrăvirea sa l-a adăugat peo listă lungăde disidenți proeminențiînRusialui Vladimir Putincare, întâmplător sau nu, fie au avut parte de sfârșituri brutale, fie au supraviețuit neașteptat unor tentative de omor.

Ultima oră
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)