Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, va supraviețui, susține fondatorul ONG-ului care l-a transportat în Germania

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, va supraviețui, susține fondatorul ONG-ului care l-a transportat în Germania
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Mikhail Voskresensky

Vești bune pentru Aleksei Navalnîi și susținătorii săi! Adversarul politic al lui Vladimir Putin va supraviețui otrăvirii, însă va lipsi luni de zile de pe scena politică, susține Jaka Bizilj, fondatorul ONG-ului care l-a transportat pe politician în Germania.

Aleksei Navalnîi a fost transportat sâmbătă de urgență la un spital din Berlin, pentru a fi tratat de medicii germani. Cunoscutul politician rus se afla în comă indusă atunci când a fost evacuat din orașul Omsk, Siberia, notează presa internațională.

Aleksei Navalnîi, filat de FSB

Sursele rusești, citate de presa occidentală, spun căAleksei Navalnîi s-a aflat sub filajul FSB (Serviciul de Securitate Federală) în ultima vreme. Ofițerii de la Securitate au știut mereu unde s-a cazat, ce a mâncat și cu cine a vorbitAleksei Navalnîi.

„Amploarea supravegherii nu mă surprinde deloc, noi am fost deja conștienți de acest lucru”, a declarat purtătoarea de cuvânt a luiAleksei Navalnîi, Kira Iarmîș.

La spitalul din Germania, medicii au respins varianta otrăvirii. Potrivit acestora, reprezentantul opoziției are o boală metabolică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:10 - Ambasadorul României în SUA, despre atacul din Texas:„Lumea e îngrozită de ce s-a întâmplat în Texas” / Mulți românii stabiliți în SUA dețin arme
17:09 - Nicolae Ciucă, îndemn pentru aleșii locali liberali: Trebuie să fim aproape de oameni și să răspundem preocupărilor lor. PNL are soluții și își revigorează viața de partid (VIDEO)
16:47 - Nicolae Ciucă: Administrațiile liberale sunt un model în Europa Centrală și de Est / Avem la dispoziție 90 de miliarde, bani europeni. E nevoie de descentralizare și eficiență (VIDEO)
16:44 - Fostul director de Formula 1, Bernie Ecclestone, arestat pentru că deținea o armă în timpul îmbarcării unui zbor spre Elveția
16:32 - Nicolae Ciucă: Succesele din administrație s-au convertit în încredere în politicienii liberali. Faptul că PNL e zi la guvernare se datorează și realizărilor aleșilor locali ai partidului (VIDEO)
16:22 - Parchetul European anchetează modul în care au fost cheltuiți banii din proiectul ITI Delta Dunării. Percheziții în 15 locații. Prejudiciul calculat de procurori
16:21 - Adrian Mititelu ar urma să iasă din închisoare. Fiul său a anunțat că patronul FCU Craiova a câștigat procesul la Curtea Constituțională
15:58 - Maria Zaharova, supărată foc pe YouTube. Ministerul de Externe rus vine cu o răzbunare
15:55 - Bolurile de Supă din Carton,Cea Mai Bună Soluție Pentru un Viitor Eco Friendly
15:52 - Fabrica de zahăr din Luduș va fi cumpărată de statul român de la compania franceză care vrea să o vândă